Το "Surfer Maya" σερβίρει ποντιακό bar food

Το ανατρεπτικό στέκι της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα guest menu του υποδεχόμενο την Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Surfer Maya

Ένας ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός, μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς, η φάρμα "Ραγιάν" αποτελεί εδώ και 30 χρόνια μια κιβωτό της ποντιακής γαστρονομικής παράδοσης, παρασκευάζοντας χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας του Πόντου, αλλά και προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από τον κάμπο της Σαμψούντας και διασχίζει τα βουνά της Τραπεζούντας, ακολουθώντας τη διαδρομή των προσφύγων που έφτασαν στη Μακεδονία με τις γευστικές τους μνήμες στις αποσκευές.

Μια χορταστική ματιά σ’ αυτή τη βαθιά γαστρονομική κληρονομιά θα φέρει στη Θεσσαλονίκη η σεφ της φάρμας "Ραγιάν", Αφροδίτη Γεωργιάδου, που αναλαμβάνει τα bar snacks του "Surfer Maya" αυτήν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια των guest εμφανίσεων στο νέο street food στέκι της πόλης.

Afroditi Georgiadou

Έτσι, παραδοσιακά ποντιακά φαβορί θα βρουν μοντέρνα έκφραση, με το μενού να περιλαμβάνει αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκο με πελίτια* (Βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα*(κρέμα κεφίρ), γουλαχλιά* (λαζάνια) με τσιλγανιά* (λίπος από αγριογούρουνο) σάλτσα από τρός* (λυκίσκος), τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς – το τυρί του κιουνεφέ) με καπνιστό αβγό ορτυκιού και φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα), αλλά και μανάτ (ψητές κολοκύθες) με φύτρες εποχής, σιτάρι και πρόβειο γιαούρτι.

Στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".