Οδηγός Εστιατορίων

Το "Surfer Maya" σερβίρει ποντιακό bar food

Το ανατρεπτικό στέκι της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα guest menu του υποδεχόμενο την Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Surfer Maya

Ένας ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός, μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς, η φάρμα "Ραγιάν" αποτελεί εδώ και 30 χρόνια μια κιβωτό της ποντιακής γαστρονομικής παράδοσης, παρασκευάζοντας χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας του Πόντου, αλλά και προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από τον κάμπο της Σαμψούντας και διασχίζει τα βουνά της Τραπεζούντας, ακολουθώντας τη διαδρομή των προσφύγων που έφτασαν στη Μακεδονία με τις γευστικές τους μνήμες στις αποσκευές.

Μια χορταστική ματιά σ’ αυτή τη βαθιά γαστρονομική κληρονομιά θα φέρει στη Θεσσαλονίκη η σεφ της φάρμας "Ραγιάν", Αφροδίτη Γεωργιάδου, που αναλαμβάνει τα bar snacks του "Surfer Maya" αυτήν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια των guest εμφανίσεων στο νέο street food στέκι της πόλης.

Afroditi Georgiadou

Έτσι, παραδοσιακά ποντιακά φαβορί θα βρουν μοντέρνα έκφραση, με το μενού να περιλαμβάνει αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκο με πελίτια* (Βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα*(κρέμα κεφίρ), γουλαχλιά* (λαζάνια) με τσιλγανιά* (λίπος από αγριογούρουνο) σάλτσα από τρός* (λυκίσκος), τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς – το τυρί του κιουνεφέ) με καπνιστό αβγό ορτυκιού και φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα), αλλά και μανάτ (ψητές κολοκύθες) με φύτρες εποχής, σιτάρι και πρόβειο γιαούρτι.

Στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ώρα ροζέ στη Θεσσαλονίκη

Το 3ο Rosé Grand Tasting έρχεται στις 9/5 στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2022

Ο Δημήτρης Γκύζης και 10 Θεσσαλονικιοί σεφ μας στρώνουν το τραπέζι στην έκθεση "Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ"

Τέχνη, γαστρονομία και οίνος συνευρίσκονται σε μία πρωτότυπη έκθεση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη χάρη των μικρών καταλόγων

Δεν φέρουν μόνο την ανακουφιστική σιγουριά της καλά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, αλλά και την αγαλλίαση του ότι κάποιος έχει φροντίσει να καθαρίσει την εστιατορική εμπειρία απ’ όλα τα περιττά, επιτρέποντάς σου να εστιάσεις στα ουσιαστικά: την παρέα σου, για παράδειγμα.

Το "Guerilla Chef Burgers" κάνει τα burgers εύκολα ξανά

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Τι μας έφερες από το Μεξικό, Θάνο Στασινέ;

Λίγο πριν σαλπάρει για το νησί των ανέμων, ο σεφ του ολοκαίνουριου μυκονιάτικου "Byblos" μας μιλά για τις γεύσεις που ανακάλυψε περνώντας ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το "Poema" ως executive chef, και μας δίνει ραντεβού για αυθεντικά tacos στο κέντρο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο.