Καινούργιο και εντυπωσιακό "Warehouse" στην Πλάκα

Το «Warehouse Assemblage» είναι ένας μεγάλος πολυχώρος που συστεγάζει κάβα, delicatessen και κατάστημα coffee & pastry στην πλατεία της Μητρόπολης.

warehouseassemblage1

Το νέο μέλος της οινόφιλης οικογένειας των Warehouse διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς μας συστήνει ένα υβριδικό concept που ξεδιπλώνεται σε 540 τ.μ. στην πλατεία της Μητρόπολης. Το "Warehouse Assemblage" είναι λοιπόν στην πραγματικότητα ένας σύγχρονης αντίληψης πολυχώρος που κρύβει εντός του κάβα, delicatessen και κατάστημα coffee & pastry με premium φιλοσοφία. Για τους λάτρεις του κρασιού, η κάβα προσφέρει αρκετές εκατοντάδες ετικέτες από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, διαθέτοντας μάλιστα high end dispensers που προσφέρουν την ευκαιρία για πλούσιες σε ερεθίσματα δοκιμές.

warehouseassemblage2

Περνώντας στο χώρο του καφέ και του γλυκού, με τον εξίσου εξελιγμένο τεχνικό εξοπλισμό, οι επιλογές περιλαμβάνουν τους σπέσιαλ κόκκους της Wisecup, καθώς και τα πολύ ξεχωριστά γλυκά που επιμελείται ο ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης σαν το εκμέκ με αρωματισμένο κανταΐφι και γκανάς γιαουρτιού, και η citrus tart με κρέμα αμυγδάλου και κρεμέ λεμόνι. Όσο για το γευστικό κομμάτι, ο σεφ και συνιδιοκτήτης των Warehouse Βασίλης Γεωγλερής προτείνει ενδιαφέρουσες μπρουσκέτες και δημιουργικά μικρά πιάτα για τη μέση όπως το μπαρμπούνι με πράσινη φάβα ενισχυμένη με miso, το καβούρι με kimchi, μαγιονέζα με wasabi και παγωτό μάνγκο-τζίντζερ, και ο μπακαλιάρος με πίκλες παντζαριού, μανταρίνι, μαύρο σκόρδο και πέρλες ponzu. Δεν λείπει μάλιστα κι ένας ακόμα κατάλογος για τα πρωινά του σαββατοκύριακου με ωραίες healthy ιδέες.  

Περισσότερες πληροφορίες

Warehouse Assemblage

Πλατεία Μητροπόλεως 8, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η αυθεντική Αγιορείτικη κουζίνα ταξίδεψε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η κοσμοπολίτικη αύρα του Ark συνάντησε την απόλυτη λιτότητα, την παράδοση και την πνευματικότητα της μοναστηριακής γαστρονομίας, φιλοξενώντας έναν από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της: τον Πατέρα Νικήτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
19/05/2026

"Βαγγέλης και ο Αλέκος": Εκεί που τα μαγειρευτά γίνονται βραδινή υπόθεση μαζί με Negroni

Μαγειρευτά με μεζεδίστικη διάθεση, μια φανταστική αυλή και μια ατμοσφαιρική στοά (ταυτόχρονα) μαζί με Negroni και οικείο τόνο. Στο "Βαγγέλης και ο Αλέκος" στο Νέο Κόσμο, το παράδοξο πέτυχε.

Το πιο περιζήτητο bar restaurant της Μυκόνου επιστρέφει για ένα ακόμη καλοκαίρι

Ένα νέο θερινό κεφάλαιο ξεκινά στο Nōema, το οποίο καλωσορίζει και πάλι επισκέπτες από όλον τον κόσμο να ζήσουν την ουσία της σύγχρονης κυκλαδίτικης φιλοξενίας και να γνωρίσουν μια ελληνική κουζίνα που πατά στη νοστιμιά του τώρα.

Το Kastri Gardens επιστρέφει με ένα Opening στον καταπράσινο κήπο του Domotel Kastri

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, θεματικά events και summer happenings, περιμένουν το κοινό να ανακαλύψει νέες αφορμές για καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη.

Το πιο θρυλικό ιταλικό οινοποιείο έρχεται στην Αθήνα μόνο για ένα βράδυ

Μερικές από τις πιο εμβληματικές ιταλικές ετικέτες του θρυλικό οινοποιείου Gaja συναντούν την κουζίνα του Άρη Βεζενέ σε ένα σπάνιο wine pairing δείπνο.

Ένα ανοιξιάτικο μενού γεμάτο ελληνοασιάτικο umami στην αυλή του Garum

Στη δροσερή αυλή του Μετς, το Garum παρουσιάζει το νέο μενού του όπου ελληνικές πρώτες ύλες και ασιατικές τεχνικές συνθέτουν μια από τις πιο ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες.