"Begg for egg": Πόσο μπορείς να "παρακαλέσεις" για ένα σάντουιτς με αυγό;

Ένα street food spot που αγαπά (πολύ) το αυγό μόλις έσκασε μύτη στην Περικλέους.

Begg for Egg

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Who cares όταν μπορείς να χορτάσεις με ένα ωραίο, λαχταριστό σάντουιτς από χειροποίητο ψωμάκι μπριός και αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς; Ή ακόμα και σε σαλάτα, ή ποσέ. 

Το νέο αυγο-στέκι της Περικλέους που άνοιξε πριν λίγες μόλις μέρες, δημιουργεί γεμάτα σνακ με πρωταγωνιστή την τόσο ευέλικτη αυτή τροφή, με έμπνευση παρόμοιο κορεάτικο concept προσαρμοσμένο όμως στις ελληνικές γεύσεις. Στενόμακρο ψηλοτάβανο, λειτουργικά διαμορφωμένο, με την επιμέλεια της designer Πέννυς Μπαρτζώκα που είχε τη λαμπρή ιδέα να τοποθετήσει στον τοίχο μια απλή κατασκευή από χάρτινες καρτέλες αυγών, δένοντας έξυπνα το μοντέρνο design με το βασικό αντικείμενο του μαγαζιού. 

Begg for Egg 1

Στο μενού φιγουράρει το αυγό σε 17 διαφορετικές επιλογές. Υπάρχουν και πιο ελαφριές επιλογές από τα σάντουιτς με μπριός, που έρχονται σε μικρά γυάλινα βαζάκια, όπως το αυγό ποσέ με πουρέ πατάτας και ελάχιστο λάδι τρούφας ενώ οι σαλάτες τους σερβίρονται σε βιοδιασπώμενα πιάτα. Καθίστε κάτω από το τεράστιο γκραφίτι του Αφρικανού καλλιτέχνη Ambe και δοκιμάστε καγιανά αλά "Greek Lover", σε ευμεγέθη φέτα χειροποίητου ψωμιού μπριός, με ντοματίνια, φέτα και ρίγανη ή αν προτιμάτε κάτι πιο έντονο, το "Garlic Bread", αλειμμένο με μείγμα για σκορδόζωμο, scrambled και τηγανιτό αυγό, τσένταρ και την γλυκοπικάντικη "μυστική" σάλτσα "Begg for Egg". Αν τα πάρετε πακέτο, αναζητήστε και τα μπουκαλάκια του καφέ Cold Brew, που παρασκευάζεται για 18 ώρες με αργή εκχύλιση σε κρύο νερό.

Περικλέους 30-32, Τηλ: 21 1740 4398
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.