Οδηγός Εστιατορίων

Τρία κεράκια για το "Μαραμπού" του Παγκρατίου

Το artigianale παγωτατζίδικο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου γιορτάζει τρία χρόνια αληθινό παγωτό.

Μαραμπού

Γευσιγνώστρια κρασιών ήταν η Βίκυ Περιστάνγλου, πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο να ανοίξει το δικό της παγωτατζίδικο, ενώ ο Ιγκόρ Τσομλεκτόγλου εργαζόντα στην κλωστοϋφαντουργία, ένα ταξίδι στη Ρώμη, όμως ήταν αρκετό ώστε οι δυο τους να αρχίσουν να γνέθουν ένα νήμα νοστιμιάς, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει τα τρία του χρόνια.

Ήταν αυτό το ταξίδι στη Ρώμη που, το 2018, ξύπνησε στη Βίκυ την ιδέα να εντρυφήσει στην τέχνη του artigianale παγωτού. Κι έναν χρόνο μετά, όταν το λιλιπούτειο "Μαραμπού" άνοιξε τις πόρτες του, υπήρξε ένας από τους ελάχιστους μπροστάρηδες μιας τάσεις που, πολύ σύντομα, θα εξαπλωνόταν σε όλη την Αθήνα.

Σήμερα, το "Μαραμπού" παραμένει ένα σημείο συνάντησης για τους φανατικούς του φυσικού, φρέσκου παγωτού, συγκεντρώνοντας θαμώνες όχι μόνο από το Παγράτι, αλλά κι όλες τις περιοχές της Αθήνας, χάρη σε συνταγές βασισμένες σε λίγα, αλλά εκλεκτά υλικά, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, και χωρίς έτοιμες βάσεις παγωτού.

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του, το "Μαραμπού" έχει κρατήσει την τακτική του ίδια: Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα ή ενίοτε τις δώδεκα, με σταθερές το παγωτό ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, ενώ ανάλογα με την εποχή, βρίσκει κανείς καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι και μόκα.

Η γκάμα εμπλουτίζεται από πιο προχωρημένες επιλογές σορμπέ, αλλά και παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ή και ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες. Αυτό το τελευταίο, ειδικά, είναι ένας πολύ καλός λόγος να σπεύσετε, όσοι δεν έχετε γνωρίσει ακόμη το "Μαραμπού".

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Βιώσιμη αλιεία για έναν "Planet Fish" με θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

"Άσε το γόνο να γίνει γονιός", "το μέγεθος μετράει", "ποτέ κολιό τον Αύγουστο", "η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό", "τρώμε τον εισβολέα λεοντόψαρο", "καλώς τα, τα λιανόψαρα"… Η βιώσιμη αλιεία και η οικολογική θαλασσινή γαστρονομία έχουν τα συνθήματά τους και στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα έχουν την τιμητική τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
19/05/2022

Annie Fine Cooking

Συνεχίζοντας με νέο σεφ, τον Στέφανο Μιχάλη, στο μονοπάτι της ελληνικής μπιστρονομίας, το off Broadway εστιατόριο που έκανε αίσθηση πέρυσι, αλλάζει καθημερινά το μενού του και δημιουργεί ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρωτότυπο ρεπερτόριο γαστρονομικών ιδεών.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

Η Μαραθιά συναντάει στον Μιχάλη Μάρθα το γαστρονομικό της alter ego

Ο νέος σεφ της Μαραθιάς πλέει στα ίδια γαστρονομικά πελάγη με το συνεχώς ανερχόμενο εστιατόριο της Τήνου και φαίνεται να ολοκληρώνει μια πετυχημένη ομάδα με σύνθημα το "eat real food"…

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς περιμένουν στο "Θυμάρι"

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και σπουδαία συλλογή από οινικά διαμάντια, πρωταγωνιστούν στον ατμοσφαιρικό κήπο ενός παραδοσιακού οικήματος του 1940 στην παλιά πόλη της Λευκάδας.