Τρία κεράκια για το "Μαραμπού" του Παγκρατίου

Το artigianale παγωτατζίδικο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου γιορτάζει τρία χρόνια αληθινό παγωτό.

Μαραμπού

Γευσιγνώστρια κρασιών ήταν η Βίκυ Περιστάνγλου, πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο να ανοίξει το δικό της παγωτατζίδικο, ενώ ο Ιγκόρ Τσομλεκτόγλου εργαζόντα στην κλωστοϋφαντουργία, ένα ταξίδι στη Ρώμη, όμως ήταν αρκετό ώστε οι δυο τους να αρχίσουν να γνέθουν ένα νήμα νοστιμιάς, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει τα τρία του χρόνια.

Ήταν αυτό το ταξίδι στη Ρώμη που, το 2018, ξύπνησε στη Βίκυ την ιδέα να εντρυφήσει στην τέχνη του artigianale παγωτού. Κι έναν χρόνο μετά, όταν το λιλιπούτειο "Μαραμπού" άνοιξε τις πόρτες του, υπήρξε ένας από τους ελάχιστους μπροστάρηδες μιας τάσεις που, πολύ σύντομα, θα εξαπλωνόταν σε όλη την Αθήνα.

Σήμερα, το "Μαραμπού" παραμένει ένα σημείο συνάντησης για τους φανατικούς του φυσικού, φρέσκου παγωτού, συγκεντρώνοντας θαμώνες όχι μόνο από το Παγράτι, αλλά κι όλες τις περιοχές της Αθήνας, χάρη σε συνταγές βασισμένες σε λίγα, αλλά εκλεκτά υλικά, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, και χωρίς έτοιμες βάσεις παγωτού.

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του, το "Μαραμπού" έχει κρατήσει την τακτική του ίδια: Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα ή ενίοτε τις δώδεκα, με σταθερές το παγωτό ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, ενώ ανάλογα με την εποχή, βρίσκει κανείς καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι και μόκα.

Η γκάμα εμπλουτίζεται από πιο προχωρημένες επιλογές σορμπέ, αλλά και παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ή και ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες. Αυτό το τελευταίο, ειδικά, είναι ένας πολύ καλός λόγος να σπεύσετε, όσοι δεν έχετε γνωρίσει ακόμη το "Μαραμπού".

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.