Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας

Το ευρηματικό και φιλόξενο μοντέρνο καφενείο μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στη γνωστή γωνία της Μητροπόλεως, με τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο.  

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας

Το ευρηματικό και φιλόξενο μοντέρνο καφενείο, που έδωσε νέο νόημα στην αγαπημένη ελληνική γευστική παράδοση, μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στη γνωστή γωνία της Μητροπόλεως, με τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Από τη γοητευτική vintage σάλα με το υπέροχο μωσαϊκό βγαίνει από το πρωί ελληνικός στη χόβολη με ροδόνερο και λουκουμάκι, αλλά και εσπρέσο από τη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και τη Βραζιλία. Το μενού, σε επιμέλεια του ταλαντούχου executive chef Γιάννη Μαρκουλή και εκτέλεση του σεφ Κωνσταντίνου Τζουβάρα, που επιδεικνύει καθημερινά τις ικανότητές του, υμνεί τη φιλοσοφία του καφενείου με σύγχρονο πνεύμα και μικρά πιατάκια που σε καλούν να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά, αλλά και να επαναλάβεις τα αγαπημένα σου!

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας - εικόνα 1

Δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη και την εντοπιότητα των συνταγών, παρουσιάζει μια ελληνική κουζίνα με ειλικρίνεια και άποψη. Πιάτα αναφοράς τα ντολμαδάκια με γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και δυόσμο, η σιγομαγειρεμένη πανσέτα με γίγαντες φούρνου από την Καστοριά, η λεμονάτη ρεβιθάδα με ρεβίθια Λάρισας και καλαμάρι Αιγαίου σε σάλτσα από το μελάνι του και ταραμά, το κριθαράκι με μανιτάρια Εύβοιας, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και ελληνική τρούφα από την Καβάλα. Νοσταλγικό γλυκό φινάλε με το περίφημο κωκ Σερσέ λα Φαμ ή το μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς.

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας - εικόνα 2

Η εμπειρία Σερσέ λα Φαμ συνεχίζεται και στο ποτήρι, με κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, ούζο, βιολογικό τσίπουρο, τσικουδιά, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, αλλά και αναψυκτικά από την Ικαρία, ελληνική Pure Cola, χυμούς και βότανα.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".