Το ευρηματικό και φιλόξενο μοντέρνο καφενείο, που έδωσε νέο νόημα στην αγαπημένη ελληνική γευστική παράδοση, μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στη γνωστή γωνία της Μητροπόλεως, με τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Από τη γοητευτική vintage σάλα με το υπέροχο μωσαϊκό βγαίνει από το πρωί ελληνικός στη χόβολη με ροδόνερο και λουκουμάκι, αλλά και εσπρέσο από τη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και τη Βραζιλία. Το μενού, σε επιμέλεια του ταλαντούχου executive chef Γιάννη Μαρκουλή και εκτέλεση του σεφ Κωνσταντίνου Τζουβάρα, που επιδεικνύει καθημερινά τις ικανότητές του, υμνεί τη φιλοσοφία του καφενείου με σύγχρονο πνεύμα και μικρά πιατάκια που σε καλούν να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά, αλλά και να επαναλάβεις τα αγαπημένα σου!
Δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη και την εντοπιότητα των συνταγών, παρουσιάζει μια ελληνική κουζίνα με ειλικρίνεια και άποψη. Πιάτα αναφοράς τα ντολμαδάκια με γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και δυόσμο, η σιγομαγειρεμένη πανσέτα με γίγαντες φούρνου από την Καστοριά, η λεμονάτη ρεβιθάδα με ρεβίθια Λάρισας και καλαμάρι Αιγαίου σε σάλτσα από το μελάνι του και ταραμά, το κριθαράκι με μανιτάρια Εύβοιας, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και ελληνική τρούφα από την Καβάλα. Νοσταλγικό γλυκό φινάλε με το περίφημο κωκ Σερσέ λα Φαμ ή το μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς.
Η εμπειρία Σερσέ λα Φαμ συνεχίζεται και στο ποτήρι, με κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, ούζο, βιολογικό τσίπουρο, τσικουδιά, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, αλλά και αναψυκτικά από την Ικαρία, ελληνική Pure Cola, χυμούς και βότανα.