«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και μύησε τους λάτρεις της μπίρας σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του αγαπημένου τους ποτού. Πυρήνας του είναι ένα παλιό αρχοντικό του ’30 πάνω στην ολοζώντανη Πλατεία Πατριάρχου, το οποίο αναδείχτηκε υπέροχα με χρωματιστούς τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα τραπεζοκαθίσματα, δύο μπαλκόνια που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά κι ένα μεγάλο μπαρ με οροφή που ανοίγει για το καλοκαίρι, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό open air σκηνικό για να εξερευνήσουμε μια πολύ εκλεκτή κολεξιόν από μπίρες που αριθμεί πάνω από 180 ετικέτες σε μπουκάλι, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία, και άλλες δέκα σε βαρέλι. Πλάι τους παίζουν δυνατά οι διάσημες χειροποίητες ποικιλίες του «Εν Αιθρία» αλλά και μια σειρά από πιο εστιατορικά πιάτα, που ξεφεύγουν από τη λογική της μπιραρίας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα! - εικόνα 1

Μιλάμε για τις signature παπαρδέλες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σος Μαυροδάφνης, που παραμένουν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού εδώ και 17 χρόνια, το μεσογειακό τσιζκέικ με ντοματίνια, παξιμάδια και κάππαρη, τη φωλιά πατάτας σε ανατολίτικο ύφος με κιμά και σος γιαουρτιού, το χοιρινό κότσι σε κρούστα γλυκού κρασιού, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προκλητικές σπεσιαλιτέ που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πλούσιος κατάλογος προτείνει επίσης απολαυστικά γλυκά όπως το προφιτερόλ με τα χειροποίητα σου και τον πολύ καλό άσπρο κορμό σεμιφρέντο με σάλτσα φράουλας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς με πολύ ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με έθνικ μουσικές από όλο τον κόσμο και χαρούμενη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Εν αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.