«Buffalo Prive»: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα steak houses

Αφιερωμένο στο κρέας, αλλά παθιασμένο με την ολότητα της εστιατορικής εμπειρίας, το «Buffalo Prive» είναι ένας χώρος που δεν μοιάζει με άλλον.

«Buffalo Prive»: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα steak houses

Αφιερωμένο στο κρέας, αλλά παθιασμένο με την ολότητα της εστιατορικής εμπειρίας, το «Buffalo Prive» είναι ένας χώρος που δεν μοιάζει με άλλον. Παραδοσιακό steak house στην καρδιά, αλλά εντελώς ανατρεπτικό στη φιλοσοφία του, το κρεατοφαγικό στέκι με τον Λούτσιο Ντάλα και τον Παβαρότι στα ηχεία είναι μια αρτίστικη προσέγγιση στην ουσία της καλοφαγίας, με τις συγκινήσεις του ουρανίσκου να συμπληρώνονται από αυτές των υπόλοιπων αισθήσεων. Αναγεννησιακοί πίνακες καρυκεύουν την πολυτελή ιδιαιτερότητα που εκπέμπει ο χώρος, ενώ παράλληλα παραπέμπουν στην εποχή που το κρέας ξεδίπλωσε όλες τις γευστικές του αρετές, περνώντας από το ψήσιμο στο μαγείρεμα. Μεγάλα, άνετα τραπέζια υπογραμμίζουν τη φιλοσοφία αυθεντικής φιλοξενίας, άνεσης και slow food απόλαυσης με την οποία είναι μπολιασμένη η χαλαρωτική αύρα του χώρου.

Όσο για το μενού, εκεί πια ξεδιπλώνεται υπερήφανα η εκλεκτική προσέγγιση με την οποία έχουν στηθεί οι value for money γεύσεις του: ξεχωριστά κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, επιλεγμένα με το κομμάτι, έρχονται να συναντήσουν τα ελληνικά αντίστοιχα, με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες να εγγυώνται ένα γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας για όλες τις ηλικίες, όμως και οι vegan επιλογές μάς πείθουν για την ανυπαρξία διατροφικών στεγανών.

«Buffalo Prive»: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα steak houses - εικόνα 1

Τα πράγματα γίνονται δε ακόμη πιο συναρπαστικά φέτος το καλοκαίρι, αφού με αυτήν την ολιστική νοοτροπία του το «Buffalo Prive» στρέφει τον γευστικό του μπούσουλα προς τον συναρπαστικό κόσμο του surf ’n’ turf. Σε ένα απολαυστικό ταρτάρ π.χ., το φίνο βουβαλίσιο κρέας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν αυτού του κρεατοφαγικού ναού των νοτίων, συναντά τη γευστική ιδιαιτερότητα που έχουν τα χτένια, το κριθαρότο με καβουρμά και όστρακα είναι ένα πιάτο που εκπέμπει το πάθος της κουζίνας για τις ανατρεπτικές προτάσεις, ενώ παντρέματα όπως οι γαρίδες με το ισπανικό jamon ή ο αστακός με το wagyu σαγηνεύουν με τη γευστική αβρότητα που, έτσι κι αλλιώς έχει μετατρέψει το σε διαχρονική αξία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.