«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του Βασίλαινα στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών.

«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του «Βασίλαινα» στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών. Τα τραπέζια σωστά τοποθετημένα όπως προστάζουν οι τρέχουσες συνθήκες. Ευπρεπώς, αστική, art de la table και service στο ύψος του αναμενόμενου για ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου προδιαθέτουν κάτι παραπάνω από θετικά για τη συνέχεια, ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και το καταπράσινο δροσερό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την πλατεία.

Το menu που ακολουθεί επιβεβαιώνει την εικόνα και μαζί με τα προηγούμενα δημιουργεί ένα ελκυστικό σύνολο. Ο Μανώλης Γαρνέλης προτείνει πιάτα με αστική αύρα εύκολα, κατανοητά από τον μέσο πελάτη αλλά κάθε άλλο παρά απλοϊκά. Δεν θα σταθώ στη κλασικά εξαιρετική ταραμοσαλάτα. Θα σταχυολογήσω απλά και ενδεικτικά δύο πιάτα και θα σας αφήσω τη χαρά να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα. Το tartare φαγκρί με σορμπέ πιπεριάς και το αυγό με πατάτα Νάξου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και απάκι είναι δύο εξαιρετικές ιδέες για να ξεκινήσετε το δείπνο σας και να καταλάβετε το λόγο της ύπαρξης αυτού του πονήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.