Το «Εκ βαθέων» είναι ένα διδακτικό βιβλίο για οινόφιλους και μη

Η Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα υπογράφει ένα διδακτικό βιβλίο για τους νέους του χώρου, αλλά και για όσους ασχολούνται με το κρασί.

Το «Εκ βαθέων» είναι ένα διδακτικό βιβλίο για οινόφιλους και μη

Τη Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα όσοι δεν ασχολούνται με το κρασί μάλλον δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Ίσως το ίδιο να συμβαίνει και για τους πολύ νέους του χώρου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο πολύτιμο της παρουσίας της και το εύρος της συμβολής της στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Γι’ αυτούς έστω τους λόγους το πόνημα της «Εκ βαθέων» (Εκδόσεις Φοίνικα) αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να διαβαστεί από όσους ασχολούνται με το κρασί αλλά και από αυτούς, για τους οποίους το κρασί λέει κάτι μόνο ως ευφραντικό. Ίσως μάλιστα να είναι κυρίως για τους δεύτερους.

Η κα Κουράκου με ευχάριστη γραφή ξετυλίγει το κουβάρι της επαγγελματικής της πορείας περιγράφοντας τα καλά αυτής της μακρόχρονης ιστορίας, τους υφάλους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της αλλά και τη δεξιοσύνη του αφιερωμένου στο όραμα ατόμου που του δίνει τη δύναμη να τους προσπεράσει χωρίς να ναυαγήσει. Πάνω απ’ όλα όμως, και αυτό κάνει την ανάγνωση του βιβλίου απαραίτητη ακόμα και γι΄αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κρασί, αναδεικνύει το δύσκολο δρόμο όσων επιλέγουν τον αχάριστο συχνά ρόλο της προσφοράς με στόχο το καλό του κοινωνικού συνόλου. Σε μια χώρα που συχνά «τρώει τα παιδιά της» η κα. Κουράκου αντιστάθηκε και κέρδισε. Μαζί της κέρδισε και το ελληνικό κρασί. Της αξίζει κάθε τιμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.