7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα

Το ένα μετά το άλλο τα εστιατόρια της πόλης λανσάρουν τα ολοκαίνουργια μενού τους ακονίζοντας μαχαίρια και πιρούνια πάνω από πιάτα που ευωδιάζουν φθινόπωρο.

«V1935»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 1

Στο all day εστιατόριο στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην οδό Βουλής όπου κάποτε στεγαζόταν το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλων, ο Γιάννης Στανίτσας κάνει παιχνίδι με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ και καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες. Χορτόπιτα με βότανα και στραγγιστό γιαούρτι, σκιουφιχτά με μπολονέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«Olive Garden»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 2

Στο πανέμορφο rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου «Titania» που χαρίζει σταθερά ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα της Αθήνας, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υφαίνει έναν πολύ ταιριαστό γαστρονομικό καμβά με μοντέρνες και κοσμοπολίτικες ελληνικές γεύσεις. Καλαμάρι σχάρας με ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών, συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού.

«Galaxy»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 3

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Hilton» ρεμβάζεις τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας και επιλέγεις ανάμεσα στις μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις που προτείνουν ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του εστιατορίου Γιώργος Καπέρδας. Κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι, ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο, ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ.

«Βασίλαινας»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 4

Λίγο προτού γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, το εμβληματικό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα υποδέχεται τη νέα σεζόν με ολοκαίνουργια πιάτα διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη. Ταρτάρ φαγκρί με μήλο, κρέμα αρακά και σορμπέ κόκκινης πιπεριάς, φιλέτο τόνου με πίκλα τοπιναμπούρ και κρέμα πραλίνας φουντουκιού και καφέ, σφυρίδα με γιαχνερά χόρτα, κοκκάρια και λεμονόχορτο.

«Chefi»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 5

Ανοίγοντας πλέον και τα μεσημέρια της Κυριακής, το αγαπημένο εστιατόριο του Χαλανδρίου έχει φέτος διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a greek twist στη ζεστασιά της ανανεωμένης σάλας. Eυφάνταστα γιουβαρλάκια θαλασσινών, αποδομημένος μουσακάς με pulled beef, κρέμα πατάτας και τσάτνεϊ ντομάτας, φρέσκο ραβιόλι με σάλτσα παστιτσάδας, ραβανί με ανανά και γκανάς pina colada.

«Κιουζίν»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 6

Οι νέες και πολύ αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, τα ολοκαίνουργια σερβίτσια και ο πλήρως ανανεωμένος επάνω χώρος δίνουν το στίγμα της αλλαγής στο ζεστό εστιατόριο του Κολωνακίου, μαζί με τα νέα πιάτα της Κάτια Έλστερν που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Τηγανιά μαύρου χοίρου με λεμονάτη σάλτσα κρασιού, φρικασέ μανιταριών, γουρουνοπούλα σιγομαγειρεμένη με μπίρα, κρέμα μήλου με άρωμα μούστου και καραμέλα. Σημειώστε και τα πολύ ενδιαφέροντα live, όπως αυτό με τη Miss Saxo Vaya που έρχεται με soulful και jazzy saxo tunes το βράδυ του Σαββάτου 9/11.

«Zillers»

7 νέα μενού κάνουν φθινοπωρινή πρεμιέρα - εικόνα 7

Με φρέσκιες λίστες φαγητού και ποτού μας υποδέχεται το boutique εστιατόριο της Μητροπόλεως που ατενίζει τον ιερό βράχο από απόσταση αναπνοής, ενώ η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη εμπλουτίζει την εμπειρία με προτάσεις στο γνώριμο ύφος της. Σαλάτα αβοκάντο με φινόκιο, βασιλικό, τζίντζερ τουρσί και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών, σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".