Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

«La Strega»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 1

Το ευχάριστο εστιατόριο ανανεώνεται, αλλά έχει πάντα ως βάση του την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα Al prosciutto, με ντοµάτα San Marzano, premium μοτσαρέλα, πεκορίνο και καπνιστό προσούτο, είναι καλή επιλογή. Από τα φρέσκα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα spaghetti Bolognese με κιμά από μοσχαρίσια σπάλα και χοιρινό μπούτι και τα spaghettini amatriciana με χοιρινό guanciale, φρέσκια ντομάτα, καυτερή κόκκινη πιπερίτσα.

«Nomi»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 2

Εντυπωσιακό εστιατόριο με μητροπολιτικό αέρα και tailor-made ντεκόρ, σε μια αεράτη σάλα που θυμίζει Νέα Υόρκη. Πολύ καλή πίτσα, λεπτή και τραγανή, σαν χωριάτικο ψωμί, ελαφρώς καπνισμένη από τον ξυλόφουρνο. Ωραία Napoletana με αρκετά πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κεντημένη με κάππαρη, ελιές, ρίγανη και αντζούγια. Απαλή και μελωμένη η καρμπονάρα με spaghetti al bronzo και guanciale. Το τιραμισού βελούδινο.

«Sale Bianco»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 3

Στην καλαίσθητη, φιλόξενη τρατορία του Salvatore Antolina, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και φτιάχνονται στο χέρι, με συνταγές που ήρθαν από τη Σικελία. Οι παπαρδέλες με γαρίδες και τρούφα είναι σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζει, όπως και οι πίτσες με λεπτή και πολύ τραγανή ζύμη. Το καλτσόνε με σοκολάτα και νουτέλα, τα σουδάκια με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το τιραμισού είναι πραγματικοί πειρασμοί.

«Soleto»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 4

Μιλάμε ίσως για το πιο χαρούμενο μπαρ-ρεστοράν της Γλυφάδας, με μητροπολιτική αύρα, που στο Italian κομμάτι του καλλιεργεί τις γεύσεις της Μπότας. Μια πίτσα tartufata µε λευκή σάλτσα, µανιτάρια, παρµεζάνα είναι ωραία ιδέα, όπως και τα ασυνήθιστα homemade νιόκι µε µπρόκολο και ζωµό πεκορίνο. Οι μαύρες ταλιατέλες µε καραβιδοουρές, σπαράγγια και ξύσµα αβγοτάραχου είναι εντυπωσιακές.

«Ramino»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 5

Feeling κοσμοπολίτικου μπιστρό, οικείο και καλοβαλμένο, με πρασινάδες, καθρέφτες, βιενέζικες καρέκλες και μαρμάρινα τραπέζια, είναι από τα εστιατόρια που χαίρεσαι να τρως. Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος δίνει πιο μοντέρνο στιλ σε κλασικές συνταγές, οπότε το καρπάτσιο σερβίρεται με ιταλική μαγιονέζα, τρούφα, ρόκα και τηγανητή κινόα και τα arancini παίρνουν γεύση Caesar.

«Peccati di Gola»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 6

Χαριτωμένο και οικονομικό το μαγαζί της Talita και της Naomi Sigillo, έχει ως δυνατά του χαρτιά την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, που η ζύμη της ωριμάζει για πάνω από 72 ώρες –εκείνη με ντομάτα, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα μαύρης τρούφας πάνω σε λεπτότατη ζύμη είναι ζημιά–, και τα φρέσκα ταλιολίνι, όπως εκείνα με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, ντοματίνια και ρόκα.


Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Nomi

Λαοδίκης 47, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.