«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Με την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef, το εμβληματικό ξενοδοχείο εισέρχεται δυναμικά στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Η πλήρης ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου «Glyfada Riviera Hotel» το βάζει στην κορυφή της καλοκαιρινής ατζέντας των Αθηναίων, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef και σηματοδοτεί την επιστροφή του στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

Στη νέα του εποχή ως πολυτελές city resort, το ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Γλυφάδας έχει ολοκαίνουργιο πρόσωπο, το οποίο δεν περιορίζεται στους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους με τους πανέμορφους φροντισμένους κήπους και το ατμοσφαιρικό «Cave Spa», αλλά αγκαλιάζει και τα πλήρως ανανεωμένα δωμάτια με τα μίνιμαλ ξεκούραστα χρώματα, τις μοντέρνες παροχές και την πανοραμική θέα στη θάλασσα, συστατικά που μας προσκαλούν όλο το χρόνο, και πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, σε μια ανάπαυλα από την πυρετώδη ζωή της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Βεβαίως, ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι που προκαλεί αίσθηση είναι η γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας που προσφέρει πλέον το «Glyfada Riviera Hotel». Το κύριο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι το fine dining εστιατόριο «Μaraveal», όπου ο εξαιρετικά ταλαντούχος Καμπανά δημιουργεί ένα μενού βασισμένο στα πολυσύνθετα σπονδυλωτά πιάτα που τον καθιέρωσαν. Ο σεφ υφαίνει τη γαστρονομική του πρόταση με διλογίες όπως αυτή με φουαγκρά, που σερβίρει σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, αλλά και τριλογίες όπως αυτή με τον τόνο, που έρχεται tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay και η κοιλιά (otoro) συνοδεία αρωματικού χαβιαριού από λάιμ.

Δεν μένει όμως μόνον εκεί, διότι προτείνει θαυμάσια tapas στο wine lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά δημιουργεί επίσης μια σειρά ευφάνταστων πιάτων –από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο, βλαστάρια και σουσάμι– για την κάρτα του pool bar-restaurant «Atoll». Θα τα απολαύσουμε δίπλα στο focal point της θερινής δράσης, την τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου, όπου μπορείς να κολυμπήσεις, να χαρείς το εξαιρετικό σέρβις και να κάνεις τα πάντα από την άνεση της ξαπλώστρας σου. Φαίνεται πως η παραλία απέκτησε μόλις το καινούργιο της hot spot για το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.