«Seawolf» με θαλασσινό αέρα στο Κουκάκι

Τα φώτα στο θαλασσινό resto του Ηλία Μπαλάσκα άναψαν πριν λίγες ημέρες.

«Seawolf» με θαλασσινό αέρα στο Κουκάκι

Πριν το Πάσχα το περιμέναμε το θαλασσινό resto του Ηλία Μπαλάσκα, ωστόσο τα φώτα στην οδό Δημητρακοπούλου άναψαν τελικά πριν λίγες ημέρες. Το γωνιακό μαγαζί με τις μεγάλες τζαμαρίες και το μωσαϊκό στο πάτωμα να παραπέμπει στις εποχές που λειτουργούσε ως καφενείο χωρά όλα κι όλα σαράντα καθίσματα, όσα χρειάζονται δηλαδή για να ξετυλίξει ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του ένα ενδιαφέρον σενάριο προσεγμένης ψαροφαγίας με παρεΐστικο χαρακτήρα.

Από την ανοιχτή κουζίνα βγαίνουν μια σαρδέλα παντρεμένη με πιπεριά και χαρίσα ή ένας γαύρος σε φύκια δίνοντας το στίγμα των θαλασσινών γεύσεων που σταδιακά θα εμπλουτίζονται με νέες προτάσεις και ιδιαίτερη έμφαση στα εποχιακά και δη βιολογικά υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, Kουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/11/2025

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.