Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του κομψού smokehouse που αφίχθηκε στο Κολωνάκι.

Το «Fine Mess» μόλις άνοιξε στη Σκουφά

Ένα ταξίδι του Κωστή Μπαστιά στην Αμερική στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία, μαζί με τον αδερφό του Διονύση και την Παυλίνα Θανοπούλου, του «Fine Mess» που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Το concept είναι αυτό ενός smokehouse, στο στιλ του αμερικάνικου Νότου με low & slow BBQ, δοσμένο ωστόσο σε ένα πιο επίσημο αμπαλάζ στο χώρο επί της Σκουφά όπου κάποτε συναντούσαμε τα «Τρία Γουρουνάκια».

Τον τόνο στο μενού που δημιούργησε η Έλενα Καπέρδα δίνουν ασφαλώς τα αργά μαγειρέματα στα μεγάλα καπνιστήρια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της open kitchen, που βρίσκεται στο υπόγειο, με πρωταγωνιστές από ένα brisket Black Angus με πουρέ τοπιναμπούρ μέχρι pulled pork Carolina style με ριζότο από ζυμαρικό fregola και κατσικίσιο τυρί ή χειροποίητα νιόκι κολοκύθας σε κρέμα από μασκαρπόνε και φασκόμηλο. Την uptempo διάθεση συμπληρώνει η μπάρα, με ιδιαίτερες προτάσεις σε bar food αλλά και signature cocktails με βάση το bourbon της αρεσκείας μας.

iΣκουφά 73, Κολωνάκι | 2111155725

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.