«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Το κομψό εστιατόριο του μουσείου Ακρόπολης το ξενυχτάει λίγο παραπάνω κάθε Παρασκευή, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Η πανοραμική θέα στον ιερό βράχο είναι σίγουρα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, που τα βράδια της Παρασκευής το ξενυχτάει λίγο παραπάνω, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο ταμπλό βιβάν μπροστά σου, χρειάζεται ένας πιο χαμηλότονος φωτισμός στη μεγάλη μακρόστενη σάλα για να απολαύσεις καλύτερα τη θέα, συντροφιά με ένα δροσερό Moscato d’Asti από την καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών, η οποία δίνει λύσεις για κάθε γούστο.

Το ίδιο ισχύει και για το μενού που προτείνει ο σεφ του εστιατορίου Λεωνίδας Βρακάς. Σε αυτήν την άπαξ εβδομαδιαίως νυχτερινή κάρτα του εστιατορίου δεν αναλώνεται σε σωρεία πιάτων, ούτε όμως κλείνει τη στρόφιγγα των επιλογών, εντάσσοντας αρμονικά πολλά εποχικά και ΠΟΠ προϊόντα σε προτάσεις μοντέρνας αντίληψης. Το στίγμα του δίνει ο πολύ νόστιμος και πρωτότυπος σολομός, που παίζει με τις αντιθέσεις και τα αρώματα, καθώς μαρινάρεται σε παντζάρι και συνοδεύεται από δυνατό τσάτνεϊ μήλο-αχλάδι.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος - εικόνα 1

Μας άρεσε επίσης το καρπάτσιο μοσχαρίσιας γλώσσας με μελάτο αβγό ορτυκιού, που σπάει και γίνεται ένα με τη σάλτσα τρούφας, όπως και το ριζότο με σπαράγγια και πεκορίνο τρούφας από την Αμφιλοχία, που ήρθε με το ρύζι του κρουστό και το τυρί να ενώνει όμορφα τα επιμέρους στοιχεία. Στο ίδιο ύφος βρίσκονται και οι κυρίως προτάσεις, οι οποίες εστιάζουν στο κρέας, όπως ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που μαγειρεύεται σε σέρι, αλλά και τα πολύ καλά επιδόρπια: υπέροχο προφιτερόλ πέντε μπαχαρικών σε ποτήρι, φίνα αλκοολικό αχλάδι ποσέ σε λικέρ με γέμιση κρέμας.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.