«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Το κομψό εστιατόριο του μουσείου Ακρόπολης το ξενυχτάει λίγο παραπάνω κάθε Παρασκευή, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Η πανοραμική θέα στον ιερό βράχο είναι σίγουρα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, που τα βράδια της Παρασκευής το ξενυχτάει λίγο παραπάνω, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο ταμπλό βιβάν μπροστά σου, χρειάζεται ένας πιο χαμηλότονος φωτισμός στη μεγάλη μακρόστενη σάλα για να απολαύσεις καλύτερα τη θέα, συντροφιά με ένα δροσερό Moscato d’Asti από την καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών, η οποία δίνει λύσεις για κάθε γούστο.

Το ίδιο ισχύει και για το μενού που προτείνει ο σεφ του εστιατορίου Λεωνίδας Βρακάς. Σε αυτήν την άπαξ εβδομαδιαίως νυχτερινή κάρτα του εστιατορίου δεν αναλώνεται σε σωρεία πιάτων, ούτε όμως κλείνει τη στρόφιγγα των επιλογών, εντάσσοντας αρμονικά πολλά εποχικά και ΠΟΠ προϊόντα σε προτάσεις μοντέρνας αντίληψης. Το στίγμα του δίνει ο πολύ νόστιμος και πρωτότυπος σολομός, που παίζει με τις αντιθέσεις και τα αρώματα, καθώς μαρινάρεται σε παντζάρι και συνοδεύεται από δυνατό τσάτνεϊ μήλο-αχλάδι.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος - εικόνα 1

Μας άρεσε επίσης το καρπάτσιο μοσχαρίσιας γλώσσας με μελάτο αβγό ορτυκιού, που σπάει και γίνεται ένα με τη σάλτσα τρούφας, όπως και το ριζότο με σπαράγγια και πεκορίνο τρούφας από την Αμφιλοχία, που ήρθε με το ρύζι του κρουστό και το τυρί να ενώνει όμορφα τα επιμέρους στοιχεία. Στο ίδιο ύφος βρίσκονται και οι κυρίως προτάσεις, οι οποίες εστιάζουν στο κρέας, όπως ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που μαγειρεύεται σε σέρι, αλλά και τα πολύ καλά επιδόρπια: υπέροχο προφιτερόλ πέντε μπαχαρικών σε ποτήρι, φίνα αλκοολικό αχλάδι ποσέ σε λικέρ με γέμιση κρέμας.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.