«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Το κομψό εστιατόριο του μουσείου Ακρόπολης το ξενυχτάει λίγο παραπάνω κάθε Παρασκευή, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος

Η πανοραμική θέα στον ιερό βράχο είναι σίγουρα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, που τα βράδια της Παρασκευής το ξενυχτάει λίγο παραπάνω, σερβίροντας ένα πιο επίσημο μενού υπό τους ήχους live jazz μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο ταμπλό βιβάν μπροστά σου, χρειάζεται ένας πιο χαμηλότονος φωτισμός στη μεγάλη μακρόστενη σάλα για να απολαύσεις καλύτερα τη θέα, συντροφιά με ένα δροσερό Moscato d’Asti από την καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών, η οποία δίνει λύσεις για κάθε γούστο.

Το ίδιο ισχύει και για το μενού που προτείνει ο σεφ του εστιατορίου Λεωνίδας Βρακάς. Σε αυτήν την άπαξ εβδομαδιαίως νυχτερινή κάρτα του εστιατορίου δεν αναλώνεται σε σωρεία πιάτων, ούτε όμως κλείνει τη στρόφιγγα των επιλογών, εντάσσοντας αρμονικά πολλά εποχικά και ΠΟΠ προϊόντα σε προτάσεις μοντέρνας αντίληψης. Το στίγμα του δίνει ο πολύ νόστιμος και πρωτότυπος σολομός, που παίζει με τις αντιθέσεις και τα αρώματα, καθώς μαρινάρεται σε παντζάρι και συνοδεύεται από δυνατό τσάτνεϊ μήλο-αχλάδι.

«Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης»: Πρώτο πιάτο ιερός βράχος - εικόνα 1

Μας άρεσε επίσης το καρπάτσιο μοσχαρίσιας γλώσσας με μελάτο αβγό ορτυκιού, που σπάει και γίνεται ένα με τη σάλτσα τρούφας, όπως και το ριζότο με σπαράγγια και πεκορίνο τρούφας από την Αμφιλοχία, που ήρθε με το ρύζι του κρουστό και το τυρί να ενώνει όμορφα τα επιμέρους στοιχεία. Στο ίδιο ύφος βρίσκονται και οι κυρίως προτάσεις, οι οποίες εστιάζουν στο κρέας, όπως ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που μαγειρεύεται σε σέρι, αλλά και τα πολύ καλά επιδόρπια: υπέροχο προφιτερόλ πέντε μπαχαρικών σε ποτήρι, φίνα αλκοολικό αχλάδι ποσέ σε λικέρ με γέμιση κρέμας.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.