Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 1

Έχει vibe η ιταλική κουζίνα τελευταία κι ήταν καιρός να δούμε μια εκδοχή της... στο χέρι. Ο νέος ένοικος της οδού Αγίας Ειρήνης αναλαμβάνει μετά χαράς την αποστολή, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα (ψωμάκια που μοιάζουν κάπως με τα English muffins αλλά είναι πιο πλατιά και πιο λεπτά), με διάφορες γεμίσεις, από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγού.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 2

Δημιούργημα του Salvatore Andolina, του σεφ και ιδιοκτήτη των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore» που ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα το «Via Piada», το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα τέλη του μήνα, θα έχει επίσης φρέσκα ζυμαρικά (με αλεύρια που έρχονται από την Ιταλία) τα οποία θα κατεβαίνουν από το εργαστήριό του στο πατάρι του χώρου, και soft παγωτό που θα ξεφεύγει από το δίπολο βανίλια-σοκολάτα: μπορεί να είναι tiramisu, αμύγδαλο, καραμέλα... Εκτός αυτού, στο μαρμάρινο μπαρ του θα μας συστήσει και μια καινούργια σχετικά μόδα της γειτονικής χώρας, την crema di caffè, που είναι μια δροσιστική γλυκιά κρέμα από espresso που φτιάχνεται σε μηχανή που σου θυμίζει εκείνη της γρανίτας και είτε πίνεται με καλαμάκι, είτε τρώγεται με το κουτάλι. (Αγίας Ειρήνης 13)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.