Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 1

Έχει vibe η ιταλική κουζίνα τελευταία κι ήταν καιρός να δούμε μια εκδοχή της... στο χέρι. Ο νέος ένοικος της οδού Αγίας Ειρήνης αναλαμβάνει μετά χαράς την αποστολή, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα (ψωμάκια που μοιάζουν κάπως με τα English muffins αλλά είναι πιο πλατιά και πιο λεπτά), με διάφορες γεμίσεις, από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγού.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 2

Δημιούργημα του Salvatore Andolina, του σεφ και ιδιοκτήτη των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore» που ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα το «Via Piada», το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα τέλη του μήνα, θα έχει επίσης φρέσκα ζυμαρικά (με αλεύρια που έρχονται από την Ιταλία) τα οποία θα κατεβαίνουν από το εργαστήριό του στο πατάρι του χώρου, και soft παγωτό που θα ξεφεύγει από το δίπολο βανίλια-σοκολάτα: μπορεί να είναι tiramisu, αμύγδαλο, καραμέλα... Εκτός αυτού, στο μαρμάρινο μπαρ του θα μας συστήσει και μια καινούργια σχετικά μόδα της γειτονικής χώρας, την crema di caffè, που είναι μια δροσιστική γλυκιά κρέμα από espresso που φτιάχνεται σε μηχανή που σου θυμίζει εκείνη της γρανίτας και είτε πίνεται με καλαμάκι, είτε τρώγεται με το κουτάλι. (Αγίας Ειρήνης 13)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.