Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 1

Έχει vibe η ιταλική κουζίνα τελευταία κι ήταν καιρός να δούμε μια εκδοχή της... στο χέρι. Ο νέος ένοικος της οδού Αγίας Ειρήνης αναλαμβάνει μετά χαράς την αποστολή, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα (ψωμάκια που μοιάζουν κάπως με τα English muffins αλλά είναι πιο πλατιά και πιο λεπτά), με διάφορες γεμίσεις, από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγού.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 2

Δημιούργημα του Salvatore Andolina, του σεφ και ιδιοκτήτη των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore» που ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα το «Via Piada», το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα τέλη του μήνα, θα έχει επίσης φρέσκα ζυμαρικά (με αλεύρια που έρχονται από την Ιταλία) τα οποία θα κατεβαίνουν από το εργαστήριό του στο πατάρι του χώρου, και soft παγωτό που θα ξεφεύγει από το δίπολο βανίλια-σοκολάτα: μπορεί να είναι tiramisu, αμύγδαλο, καραμέλα... Εκτός αυτού, στο μαρμάρινο μπαρ του θα μας συστήσει και μια καινούργια σχετικά μόδα της γειτονικής χώρας, την crema di caffè, που είναι μια δροσιστική γλυκιά κρέμα από espresso που φτιάχνεται σε μηχανή που σου θυμίζει εκείνη της γρανίτας και είτε πίνεται με καλαμάκι, είτε τρώγεται με το κουτάλι. (Αγίας Ειρήνης 13)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.