Τρεις δυνατοί συνδυασμοί κοκτέιλ και φαγητού

Κουζίνα και μπαρ ανταλλάσσουν πάσες και αμφίδρομα ερεθίσματα στο «42.Barstronomy Athens», στο «Borsalino» και στο «Τhe Zillers». Δείτε ποιος φτιάχνει τι.

Τρεις δυνατοί συνδυασμοί κοκτέιλ και φαγητού

Κουζίνα και μπαρ ανταλλάσσουν πάσες και αμφίδρομα ερεθίσματα στο «42.Barstronomy Athens», στο «Borsalino» και στο «Τhe Zillers». Δείτε ποιος φτιάχνει τι.

#1 Το brunch του «42.Barstronomy Athens»

Τρεις δυνατοί συνδυασμοί κοκτέιλ και φαγητού - εικόνα 1

Έχει την μποέμικη αύρα του μεσημεριού της Κυριακής, έχει κι ένα πολυσυλλεκτικό μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος Σταμάτης Μαρμαρινός –όπου θα βρεις από μια αχνιστή, ανάλαφρα έθνικ κοτόσουπα με νουντλς, κάρι και μοβ, κίτρινα και πορτοκαλί καρότα μέχρι… την επιτομή του κλασικού που ακούει στο όνομα μοσχαράκι Wellington– να μοιράζεται στα μοντέρνα εξωτερικά φερ φορζέ και στον άνετο πετρόλ καναπέ, στα ψηλά τραπέζια και στο μεγάλο μπαρ στα ενδότερα. Δοκίμασε το ανάλαφρο avocado on toast με ανάλαφρα, καλοχτυπημένα αβγά scrambled με γκουακαμόλε, ντομάτα και μυρωδικά, τα ευφάνταστα mini raw dogs (hot dog με ταρτάρ και μαγιονέζα σε σκαμμένο ψωμάκι) και αν θέλεις κάτι με αίσθηση comfort food, κινήσου προς τα ελαφρώς πικάντικα χάρη στο τσίλι κεφτεδάκια με ριγκατόνι και παρμεζάνα. Εκείνο το μπέργκερ δε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, μπέικον, πίκλες και ντομάτα ταιριάζει γάντι με τα διαφορετικά, με πολύστροφο ταμπεραμέντο Bloody Marys, που έχει φτιάξει ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ειδικά για το brunch, συμπληρώνοντας τις προτάσεις των resident bartenders.

#2 Κοκτέιλ και tapas στο «Βοrsalino»

Τρεις δυνατοί συνδυασμοί κοκτέιλ και φαγητού - εικόνα 2

Κομψό, πολύ όμορφα ισορροπημένο Αnais (sherry regente palo cortado, cocchi vermouth amaro και falernum) και μπουκιές φουαγκρά-ψητής κολοκύθας, στικ καλαμαριού παναρισμένα με panko και πασπαλισμένα με μια πολύ εκφραστική σκόνη ντομάτας κι ένα Bloody Mary: τα ευρηματικά μικρά πιατάκια με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου και τα κοκτέιλ της ομάδας του Γιάννη Κορεβέση κάνουν εξαιρετική παρέα. Τα υπόλοιπα tapas στο all-day bar της Κολοκοτρώνη, όπως το ταρτάρ τσιπούρας και με σχοινόπρασο και λάιμ σε αέρινα κράκερ ρυζιού, το γλυκοφάγωτο παντζάρι με κατσικίσιο τυρί, ροζ γκρέιπφρουτ και φιστίκι Αιγίνης ή το ασυνήθιστο vitello που αντί για τόνο προτιμάει τη διακριτική παρουσία της αντσούγιας θα σου δώσουν πολλές ακόμη αφορμές για συνδυασμούς. Αν πεινάς κομμάτι παραπάνω, μπορείς να λοξοδρομήσεις και προς τον all-day κατάλογο, για ένα χατσαπούρι, μια βουτυράτη γεωργιανή πίτα σαν πεϊνιρλί, με αβγό ποσέ, σκέτη αμαρτία.

#4 Κοκτέιλ με συνοδούς περιωπής στο «Zillers

Τρεις δυνατοί συνδυασμοί κοκτέιλ και φαγητού - εικόνα 3

Τα αναθεωρημένα classics του Γιάννη Σαμαρά, του Γιώργου Σαρμαντά και της Χρυσάνθης Μπίζιου, σ’ αυτή την όμορφη βεράντα στα ψηλά πατώματα του boutique hotel της Μητροπόλεως, λειτουργούν πολύ όμορφα σε συνδυασμό με τα προσιτά γκουρμέ πιάτα της βραβευμένης Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Η ομάδα του σέρβις θα σας προτείνει πολλά καλά μελετημένα ζευγάρια φαγητού-ποτού. Κι αν αποφασίσετε να αφήσετε τα κοκτέιλ να… σολάρουν, θα δείτε ότι κι εκεί η συνεργασία με την κουζίνα σημειώνει μεγάλες πιένες. Το Bloody Garden, μια παραλλαγή του Bloody Mary, πυκνή, πικάντικη, νοστιμότατη, με τεκίλα και ντομάτα μαγειρεμένη με κίμτσι και κόλιαντρο, εμφανίζεται με πολύ ταιριαστούς συντρόφους –φανταστικά λαχανάκια Βρυξελλών και καροτάκια τουρσί– και το Οrkney Island, που είναι ιδανικό για after dinner, συνδυάζοντας ένα δωδεκάρι Highland Park single malt με το Βισάντο του Αργυρού, shrub φιστικιού και ανανά και bitter σοκολάτας, με εκείνο το φανταστικό πικλαρισμένο με ανανά shiitake δίπλα του, γήινο, με νότες γλύκας/οξύτητας, ανεβάζει level.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.