Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ δίνει ένα εορταστικό ραντεβού στο τριήμερο «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses Thessaloniki» με ένα άκρως ενδιαφέρον ρόστερ διάσημων ομιλητών και καταξιωμένων του χώρου.

Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την δημιουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ ετοιμάζει μία μεγάλη επετειακή γιορτή, με τη γαστρονομία, φυσικά, στο επίκεντρο. Από την Πέμπτη 8 μέχρι και το Σάββατο 10 Μαρτίου, δυόμιση χιλιάδες κόσμου δίνουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης για το «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses Thessaloniki» – μία γαστρονομική συνάντηση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση ).

Μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια περιμένει τους εκπαιδευόμενους μάγειρες και επισκέπτες του τριήμερου, όσο ένα ρόστερ καταξιωμένων επαγγελματιών από τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού είναι έτοιμο να μοιραστεί χρήσιμες συμβουλές και τεχνογνωσία χρόνιας εμπειρίας. Δεκαοκτώ guest ομιλητές, σαρανταεννιά masterclasses και εκατόν δύο ώρες εκπαίδευσης απλώνονται στο πρόγραμμα του τριήμερου και δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τις τεχνικές του Γάλλου Arnaud Bignon, ενός από τους λίγους σεφ που έχουν κατακτήσει 2 Αστέρια Michelin σε ηλικία μόλις 32 ετών, τον Ελβετό Rolf Mürner, παγκόσμιο πρωταθλητή Pastry Chef το ’07 και την Γεωργία Αμπελακιώτου, νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας στο Birmingham Cake International το’16, όπως και τον Head Pastry Chef του βραβευμένου με 2 Αστέρια Michelin και 2 Χρυσούς Σκούφους αθηναϊκού εστιατορίου «Funky Gourmet».

Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 1

Επίσης στο πλαίσιο των guest εισηγήσεων, διακεκριμένοι άνθρωποι του ευρύτερου χώρου της μαζικής εστίασης, του τουρισμού, και του marketing θα πραγματοποιήσουν ειδικά masterclasses. Τις περισσότερες συναντήσεις με το κοινό δίνει η ομάδα του «Βογατσικού 3» (που κλείνει, μάλιστα, σε λίγες μέρες τα τέσσερα χρόνια), μιλώντας από τη σκοπιά των mixologists, Επίσης, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης θα δώσει το «παρών» για μία εισήγηση.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα

i Ερμού 45, Πλ. Αριστοτέλους, 2310 226328, Είσοδος ελεύθερη, περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.