Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ δίνει ένα εορταστικό ραντεβού στο τριήμερο «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses Thessaloniki» με ένα άκρως ενδιαφέρον ρόστερ διάσημων ομιλητών και καταξιωμένων του χώρου.

Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την δημιουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ ετοιμάζει μία μεγάλη επετειακή γιορτή, με τη γαστρονομία, φυσικά, στο επίκεντρο. Από την Πέμπτη 8 μέχρι και το Σάββατο 10 Μαρτίου, δυόμιση χιλιάδες κόσμου δίνουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης για το «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses Thessaloniki» – μία γαστρονομική συνάντηση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση ).

Μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια περιμένει τους εκπαιδευόμενους μάγειρες και επισκέπτες του τριήμερου, όσο ένα ρόστερ καταξιωμένων επαγγελματιών από τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού είναι έτοιμο να μοιραστεί χρήσιμες συμβουλές και τεχνογνωσία χρόνιας εμπειρίας. Δεκαοκτώ guest ομιλητές, σαρανταεννιά masterclasses και εκατόν δύο ώρες εκπαίδευσης απλώνονται στο πρόγραμμα του τριήμερου και δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τις τεχνικές του Γάλλου Arnaud Bignon, ενός από τους λίγους σεφ που έχουν κατακτήσει 2 Αστέρια Michelin σε ηλικία μόλις 32 ετών, τον Ελβετό Rolf Mürner, παγκόσμιο πρωταθλητή Pastry Chef το ’07 και την Γεωργία Αμπελακιώτου, νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας στο Birmingham Cake International το’16, όπως και τον Head Pastry Chef του βραβευμένου με 2 Αστέρια Michelin και 2 Χρυσούς Σκούφους αθηναϊκού εστιατορίου «Funky Gourmet».

Ένα μεγάλο ραντεβού γαστρονομίας με δωρεάν masterclasses στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 1

Επίσης στο πλαίσιο των guest εισηγήσεων, διακεκριμένοι άνθρωποι του ευρύτερου χώρου της μαζικής εστίασης, του τουρισμού, και του marketing θα πραγματοποιήσουν ειδικά masterclasses. Τις περισσότερες συναντήσεις με το κοινό δίνει η ομάδα του «Βογατσικού 3» (που κλείνει, μάλιστα, σε λίγες μέρες τα τέσσερα χρόνια), μιλώντας από τη σκοπιά των mixologists, Επίσης, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης θα δώσει το «παρών» για μία εισήγηση.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα

i Ερμού 45, Πλ. Αριστοτέλους, 2310 226328, Είσοδος ελεύθερη, περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.