Νησιώτικη αίσθηση στα «Καλάμια»

Στην επιχειρηματική καρδιά του Αμαρουσίου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, συνεχίζουν εδώ και 28 χρόνια τη θαλασσινή τους πορεία.

Νησιώτικη αίσθηση στα «Καλάμια»

Στην επιχειρηματική καρδιά του Αμαρουσίου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, η ψαροταβέρνα «Τα Καλάμια» συνεχίζει εδώ και 28 χρόνια τη θαλασσινή της πορεία με συνεχείς ανακαινίσεις στο χώρο και μικρές ανανεώσεις στο μενού. Λευκοί οι τοίχοι με ξύλινα καράβια να αρμενίζουν επάνω τους δίπλα σε αστερίες και όστρακα επάνω σε μικρές εταζέρες, τραπεζοκαθίσματα με ψάθα σε λευκό και γαλάζιο, κιούρτοι για φωτιστικά. Οι μεγάλες τζαμαρίες, που περιβάλλουν την ευρύχωρη αυλή, ανοίγουν τελείως όπως και η οροφή, και γενικά η αίσθηση είναι καλόδεχτα νησιώτικη και θερινή

Νησιώτικη αίσθηση στα «Καλάμια» - εικόνα 1

Ο κατάλογος προτείνει τα κλασικά – πολλούς μεζέδες, σαλάτες, σαγανάκια, ζυμαρικά με θαλασσινά και φρέσκα (πολύ φρέσκα) ψάρια από την Εύβοια και το Β. Αιγαίο. Προτείνει και κάποια όχι και τόσο κλασικά, όπως ο εξαιρετικός δικός τους μαριναρισμένος σολομός σε αλάτι, ζάχαρη και μπαχαρικά, ένα είδος gravlax και το καλό σούσι από κιτρινόπτερο τόνο. Από τις αλοιφές, ξεχωρίσαμε την μελιτζανοσαλάτα με τη διακριτική καπνιστή αίσθηση και ευχαριστηθήκαμε τη λεμονάτη ταραμοσαλάτα. Δυνατός ο μαρινάτος γαύρος, οι ψητές γαρίδες, σίγουρα χρειάζονταν λιγότερη ώρα στη φωτιά, ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες ήταν άψογοι, τρυφεροί από μέσα τραγανοί απ’ έξω. Οι φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες ήρθαν καλοψημένες, σαν παχουλό πακετάκι, με δύο ψαράκια το ένα επάνω στο άλλο.

Νησιώτικη αίσθηση στα «Καλάμια» - εικόνα 2

Για τους aficionados του τσιπουρομεζέ, οι τηγανητές αθερίνες –στεγνό τηγάνι και εφέ σαν τσιπς– είναι σιγουράκι (και αχινοσαλάτα και φούσκες). Τα ζουμερά αχνιστά μύδια μοσχοβολούσαν θάλασσα, το κριθαρότο με γαρίδες ήταν νόστιμο, πλην όμως χρειαζόταν λιγότερο βράσιμο το ζυμαρικό και λιγότερο ψήσιμο η γαρίδα, και το σαγανάκι με θαλασσινά (γαρίδες - μύδια - όστρακα), με ντομάτα και χωρίς τυρί, είχε μια σάλτσα φτιαγμένη για ηδονικές «βούτες». Ρακή από την Κρήτη, 25 ετικέτες τσίπουρου και ούζου, κερασμένη η καλοφτιαγμένη καρυδόπιτα με συνοδεία γλυκό βύσσινο του κουταλιού και το παγωμένο καρπουζάκι. Μεγάλες μερίδες, τιμές φιλικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;