Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 1

Με τα σκούρα νερά της, πλαισιωμένη από βράχους και «απαγορευμένες» σπηλιές, η λίμνη της Βουλιαγμένης, έχει... ειδυλλιακή μορφολογία. Την ώρα που φτάσαμε, ο ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει κι έβλεπες ακόμη κοπάδια από λιλιπούτεια ψαράκια (Garra Rufa λέγονται) μαζεμένα κοντά στην όχθη. Τα χρώματα στα βράχια ήταν φοβερά. Με το που σουρούπωσε όμως, ατμοσφαιρικά φωτισμένο, το τοπίο έμοιαζε σχεδόν μυστικιστικό. Εκείνη την ώρα στο καφέ-εστιατόριο «Limni», που στρώνει τα τραπέζια του σε ένα στιλάτο ξύλινο ντεκ δίπλα στους κυματισμούς του νερού, με τις instrumental μουσικές σε χαμηλή ένταση στα αφτιά σου, η ρομαντζάδα χτυπάει τιλτ. Φέτος το καλοκαίρι δε, που το μενού έχει συνθέσει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης (chef de cuisine ο Γιάννης Αργυρίου), έχει κανείς έναν έξτρα λόγο να το επιλέξει για δείπνο.

Η κατεύθυνση της κουζίνας είναι ελληνική, με σύγχρονο ύφος και ψαγμένα υλικά – από μπρεζάολα προβατίνας και συκώτι νεροβούβαλου Κερκίνης μέχρι ποντιακό τυρί γαΐς. Πληθωρικά σε γεύσεις κι αρώματα και ταυτόχρονα ελαφριά, τα πιάτα –από το δροσερό μαρινάτο καλαμαράκι μέχρι το ασυνήθιστο ριζότο με γαρίδες, κόκκους espresso και σαμπούκα, ωραία χυλωμένο, πλούσιο και αρωματικό χωρίς να υπερβάλλει, ή το σολομό με βλιτόρυζο– έχουν σίγουρα ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν κάποια που χρειάζεται να βρουν τις ισορροπίες τους, όπως το πατελόρυζο (ρύζι με πεταλίδες) ή η σάλτσα από ζελέ μοσχαριού στην ταλιάτα (πολύ δυναμική η παρουσία της ελιάς), σίγουρα όμως έχετε πολλά να δείτε/δοκιμάσετε μέχρι να καταλήξετε σ’ ένα εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης, μια καλοφτιαγμένη πορτοκαλόπιτα, ή ένα σοκολατένιο lake dream με μοσχοκάρυδο και καρδάμωμο.

Και στην περίπτωση πάντως που προτιμήσετε να πάτε το πρωί για ιαματικό μπάνιο (η είσοδος κοστίζει € 10 μέχρι τις 7 μ.μ.) με ολίγον από fish spa –εκείνα τα ψαράκια που λέγαμε επιδίδονται σε φυσική απολέπιση– στα υφάλμυρα νερά της λίμνης και άραγμα κάτω από τις λευκές ομπρέλες, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις πρωινού και, στη συνέχεια, μέχρι τις 5 μ.μ. μεζεδάκια, σαλάτες, ζυμαρικά, καλαμάκια κοτόπουλο που σερβίρονται μέσα σ’ ένα vintage σίδερο ή hot dogs που αριβάρουν σε πιάτο-σκέιτμπορντ.

Λίμνη Βουλιαγμένης, 2108962237

MUST ΓΕΥΣΕΙΣ

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 2

Ρολάκι σαν maki
Είναι... σπανακόρυζο με ντομάτα, αγγουράκι και γάρο, τυλιγμένο σε φύκι νόρι, με ένα κομματάκι μελίχλωρο αβγοτάραχο Τρικαλινού τοποθετημένο από πάνω, να του δίνει πόντους έντασης. Πολύ καλό! (€ 13)

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 3

Καλοκαιρινή σαλάτα
Συνδυάζει γαρίδες με τραγανά μαριναρισμένα κολοκυθάκια, λάιμ και δυόσμο, είναι απλή, δροσερή και ευχάριστη. Για… συνοδούς έχει κυβάκια μπομπότας (€ 12).

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 4

Φιλέτο σολομού
Όταν θέλεις κάτι λάιτ, ο σολομός είναι κλασική επιλογή. Στην προκειμένη, αλλάζει πρόσωπο σερβιρισμένος πάνω σε ένα θαυμάσιο βλιτόρυζο με βελουτέ μάραθου και λέμονγκρας (€ 18).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Eurovision night με τις καλύτερες πίτσες για delivery ανά γειτονιά

Οι γειτονιές της Αθήνας σε ρυθμό Eurovision: οι καλύτερες πίτσες για delivery έρχονται στο σπίτι σου πριν καν πεις FERTO.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/05/2026

Το Sumosan κάνει comeback στο One&Only Aesthesis

Το πολυβραβευμένο Sumosan επιστρέφει από τις 17 Μαΐου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μαζί με τη signature εκδοχή της σύγχρονης ιαπωνικής γαστρονομίας, μέσα από ένα ανανεωμένο pop-up concept που συνδυάζει refined γεύσεις, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και καλοκαιρινό luxury dining δίπλα στη θάλασσα.

Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2026 φάγαμε τα πιο νόστιμα tapas του Αιγαίου

Μια δυνατή ομάδα από τέσσερις βραβευμένους σεφ που υπηρετούν με πάθος την κουζίνα του τόπου τους, έφεραν για μια βραδιά όλη τη νοστιμιά του Νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Αθηνών.

Το PAF κάνει τώρα brunch και το Παγκράτι έχει νέο πρωινό στέκι

Από avocado toast με crunchy focaccia μέχρι αυγά πάνω σε double baked croissant, το νέο brunch του PAF φέρνει την bakery φιλοσοφία του Παγκρατίου από το πρωί.

Νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Ένα φαραωνικό project, ένα ιαπωνικό ταβερνάκι, τρεις νοσταλγικές επιστροφές, ένα φρέσκο καφενείο, μια off Broadway spritzerία, ένα πολλά υποσχόμενο σουβλάκι και όλα όσα φτάνουν προσεχώς στην πόλη.

Τα τρία νέα εστιατορικά διαμάντια των Δωδεκανήσων

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2026 από το "αθηνόραμα" δόθηκαν και φέτος, με 3 εστιατόρια των Δωδεκανήσων να βρίσκουν θέση για πρώτη φορά στη Βίβλο της εγχώριας γαστρονομίας.

Κι αν το Athens Street Food Festival είναι ο ορισμός του "Μαζί τα φάγαμε!";

Μια κουβέντα με τον Σταύρο Στριλιγκά του ASFF για όλα όσα κάνουν τόσο ζουμερά επιτυχημένη τη σημαντική διοργάνωση.