Τhis is (Α Taste of) Smyrna

Με το «1903 A Taste of Smyrna», ο Ηλίας Σκουλάς μας πάει ταξίδι με γευστική χρονομηχανή στη Μπέλα Βίστα και τον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης του άλλοτε.

Τhis is (Α Taste of) Smyrna

Με το «1903 A Taste of Smyrna» που ανοίγει στη Γλυφάδα την Δευτέρα 15/12, ο Ηλίας Σκουλάς ετοιμάζεται να μας πάει ταξίδι με γευστική χρονομηχανή στη Μπέλα Βίστα και τον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης του άλλοτε.

Τhis is (Α Taste of) Smyrna - εικόνα 1

Έτοιμο είναι, επιτέλους, το boutique σμυρναίικο μεζεδοπωλείο του Ηλία Σκουλά και των συνεργατών του –και πάλι– στη Γλυφάδα. Με ψηφιδωτό πάτωμα, γκραβούρες της Σμύρνης των αρχών του περασμένου αιώνα στους τοίχους, αντικέ πορσελάνες, μαρμάρινα τραπέζια, ψαράκια καπνιστά σε in house καπνιστήριο, μια θαλασσινή παραλλαγή του χουνκιάρ μπεγεντί, μουσακά με τηγανητό κουνουπίδι χάβαρα πιλάβι και ακόμη πολλές «ξεχασμένες» συνταγές, το «1903 A Taste of Smyrna» σκοπεύει να μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι ψηλαφώντας τις εικόνες, τις γεύσεις και τις ιστορίες μιας κοσμοπολίτικης ελληνικής πόλης και φωτίζοντας μιαν άλλη εποχή. Ξεκινάει όπου να'ναι και θα είναι ανοικτό μεσημέρι-βράδυ. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Αγίου Ιωάννου 12 & Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 2108942177.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.