Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία

Έξι αθηναϊκά εστιατόρια με κανονική… mise en scene. Το βλέμμα τραβάει ατμοσφαιρικά πλάνα, εσύ μπαίνεις στο πετσί του ρόλου κι εκεί που προβάρεις την ατάκα στο μυαλό σου έρχεται το φαγητό.

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία

Έξι αθηναϊκά εστιατόρια με κανονική… mise en scene. Το βλέμμα τραβάει ατμοσφαιρικά πλάνα, εσύ μπαίνεις στο πετσί του ρόλου κι εκεί που προβάρεις την ατάκα στο μυαλό σου έρχεται το φαγητό.

Cosa Nostra

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 1

Αν είχε dresscode θα ήταν καμπαρντίνα και φεντόρα. Ωραία ζυμαρικά και λεπτή, τραγανή πίτσα σε σκηνικό αλά Little Italy, με καρό τραπεζομάντιλα, φαμίλιες μαφιόζων στους τοίχους κι ένα γραφείο στο οποίο άνετα θα κατάστρωνε τα πλάνα του ο δον Κορλεόνε.

Το Τρένο στο Ρουφ

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 2

Παίζει να πιάσεις τον εαυτό σου να κοιτάζει καχύποπτα το διπλανό ζευγάρι που τρώει το αρνίσιο κότσι του. Στο κηροφώτιστο προπολεμικό βαγκόν ρεστοράν που σταθμεύει στο Ρουφ πλανιέται το πνεύμα της Αγκάθα Κρίστι – ή του Σίντνεϊ Λιούμετ...

Bollywood Gazi

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 3

Χρωματιστά κεντίδια, ελέφαντες, ασπρόμαυρα κοντινά Ινδών, samosas και vindaloo: ε, δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις το φιλμικό genre (το λέει και το όνομα). Πιάνεις μπαρ ή χαμηλό τραπεζάκι κι έχεις έντονα την αίσθηση ότι στην επόμενη σεκάνς θα αρχίσουν το τραγούδι και ο χορός.

Saloon Piano

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 4

Καουμπόικα καπέλα κι εξάσφαιρα, ο Τζον Γουέιν, ο Γκλεν Φορντ και ο Τσαρλς Μπρόνσον στα κάδρα διανύουν τον ωκεανό μεταξύ old fashioned ευρωπαϊκού piano restaurant και Άγριας Δύσης. Ο «καλός, ο κακός και ο άσχημος» στα Ιλίσια τρώνε μπιφτέκι Χόφμαν και T-Bone.

Κona Kai

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 5

Exotica, ίσως και λίγη… κατασκοπία: το μαξιμαλιστικό σκηνικό με τα τοτέμ, τα τρεχούμενα νερά, τις γιγαντο-φωτογραφίες της Μπόρα Μπόρα και τα πολυνησιακά πιάτα μοιάζει με αυτά στα οποία ο 007 συναντάει κάποιον από τους κακούς του. Αντί για Martini, πάρε Mai Tai.

Pandeli

Εστιατόρια βγαλμένα από ταινία - εικόνα 6

Στο πλάνο τιρκουάζ πλακάκια, χαλιά, αντικείμενα από τα παζάρια της Ανατολίας – νομίζεις ότι αν κοιτάξεις από το παράθυρο, θα δεις τη γέφυρα του Γαλατά. Το περιβάλλον άνετα θα πυροδοτούσε τα φλας μπακ του Φάνη Ιακωβίδη της «Πολίτικης κουζίνας». Και οι γεύσεις το ίδιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρένο στο Ρουφ (το)

Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & Γέφ. Χαμοστέρνας), Σταθμός Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.