Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s - εικόνα 1

Ο χώρος δεν λέει πολλά. Για την ακρίβεια, το ντεκόρ –αν το πεις ντεκόρ– περιορίζεται σε Βούδες και κινέζικα φαναράκια. Αλλά τα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου (άλλη κουλτούρα εξυπηρέτησης). Τριάντα χρόνια ζει στην Ελλάδα. τα είκοσι εδώ στην Ηλιούπολη. Σε αυτό το ασιατικό «γειτονιάς» σερβίρει, εκτός από spring rolls, πάπια Πεκίνου και άλλα κινέζικα (και λίγο πολύ οικεία) πιάτα, κάποιες σπεσιαλιτέ της πατρίδας του. Δεν είναι όλα τα πιάτα το ίδιο αρωματικά, αν όμως δοκιμάσετε τα Bo Cuon (ρολάκια από ρυζόφυλλο στον ατμό γεμιστά με λεπτοκομμένο μοσχάρι, αγγούρι, καρότο και δυόσμο), τα οποία βουτάς σε chili sauce και μένεις με μια δροσερο-πικάντικη αίσθηση στο στόμα, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η τηγανητή πέρκα που μας πρότειναν, με nuoc mam, σάλτσα ψαριού δηλαδή, με λεμόνι και λίγη ζάχαρη, ήταν επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα στικ του μάνγκο σπάνε αρκετά την ένταση του τηγανιού, αν και το τελευταίο… κρατάει γερά. Καλή low budget περίπτωση εν γένει (Αγ. Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 2109736500. Τιμή: € 16-24).

Περισσότερες πληροφορίες

Chau's

Αγ. Κων/νου 66, Ηλιούπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.