Δημιουργικό και «Modest»

Νέα ελληνική κουζίνα –με τον πολύ ταλαντούχο Νίκο Μπούκη στο τιμόνι της- στο καινούργιο εστιατόριο της Βούλας.

Δημιουργικό και «Modest»

Ευχάριστα τα μαντάτα: ο Νίκος Μπούκης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στη βραβευμένη «Σελήνη» στη Σαντορίνη, απέκτησε πρόσφατα και αθηναϊκή μαγειρική έδρα, το άρτι αφιχθέν «Modest», το οποίο δημιούργησαν ο Ανδρέας Γιώτης και η Ρένα Σκεπεντζή στο χώρο τού (επίσης δικού τους) «Ψιψίνα» στη Βούλα. Τον πρώτο λόγο έχει η νέα ελληνική κουζίνα προφανώς, και μια σαλάτα Underground με ρίζες, βολβούς και πούδρα μανιταριών για «χώμα», ένα τηγανόψωμο με καπνιστή ρέγκα και χούμους φακής, ένα μυλοκόπι με ρεβιθάδα θαλασσινών ή ένα χοιρινός λαιμός μπρεζέ με μους ντολμαδάκι είναι απλώς μερικές από τις ιδέες του σεφ που ξεδιπλώνονται στο μενού του νέου εστιατορίου, όπου δύο ενυδρεία τραβάνε τα βλέμματα. Και μόνο το άκουσμα των πιάτων σου κεντρίζει την προσοχή, πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι και τιμές είναι πολύ καλές. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.