Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Το σύγχρονο μεν, με αρκετές δεκαετίες ιστορίας δε, μαγειρικό στέκι του Αμαρουσίου πλέον ανοίγει και το βράδυ, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό του με νέες γεύσεις.

Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Βλέποντας αυτό τον χώρο με το τουβλάκι αλά loft, τη στιλάτη «βιομηχανική» τζαμαρία, το λευκό πλακάκι της κουζίνας, το συνδυασμό ξύλου και μέταλλου σε τραπέζια και ράφια και τις παλιές διαφημίσεις στους τοίχους, στην περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι η ιστορία του «Αρχοντικού» κρατάει από το 1967. Κι ότι η γευστική διαδρομή του εστιατορίου ξεκίνησε σε μια κουζινίτσα στο χωριό της Μεσσηνίας με το ίδιο όνομα, με την κυρία Μαρία Φραγκούλη να μεταφέρει το 1984 τα μαγειρευτά της στην οδό Έβρου στους Αμπελόκηπους, όπου γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε τα γεμιστά της, τις αγκινάρες αλά πολίτα, τα σουτζουκάκια και το αρνάκι φρικασέ. Τα τελευταία είναι εξίσου σπιτικά σε πιο σύγχρονο φόντο, στο νέο πόστο στο Μαρούσι. Μέχρι πρόσφατα τα έβρισκες μόνο το μεσημέρι, πλέον όμως το «Αρχοντικό» λειτουργεί και το βράδυ και προτείνει και μια σειρά από νέα πιάτα, όπως η τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια και καπνιστό τυρί Βερμίου, οι κεφτέδες με τσιγαριστά χόρτα με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα Αμφιλοχίας, το ριζότο με φέτα και σύγκλινο Μάνης ή ένα χουνκιάρ μπεγιεντί, χωρίς να λείπουν και κάποια διανθισμένα με διεθνείς πινελιές, όπως το Flank steak με πατάτες οφτές και σάλτσα αρωματισμένη με τρούφα ή ένα σολομό μαριναρισμένο σε miso, με παντζάρι, χόρτα και σάλτσα σόγιας. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικό (Το)

Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.