Σεϋχέλλες
Έχοντας περάσει σε νέα εποχή με αλλαγή ιδιοκτησίας που έφερε στο τιμόνι δύο από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της νεότερης αθηναϊκής γενιάς, η γαστροταβέρνα - σημείο αναφοράς της πλατείας Αυδή, με τον ζεστό εσωτερικό χώρο και τα μπόλικα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια και στην πλατεία,επενδύει σε ποιοτική πρώτη ύλη (αρκετά από τα κηπευτικά, λχ, έρχονται από οργανική φάρμα της Χαλκίδας) την οποία μεταχειρίζεται με παιχνιδιάρικη μπιστρονομική διάθεση, που αποφεύγει τις πολύπλοκες συνθέσεις και δεν ξεστρατίζει από το ρεπερτόριο των κλασικών ελληνικών γεύσεων. Τον μποέμ χαρακτήρα και τη στρατιά φανατικών θαμώνων διασφαλίζουν αφ’ ενός η παρεΐστικη διάθεση και το ζεστό, αλλά αποτελεσματικό σέρβις, αφ’ ετέρου οι φιλικές τιμές, που επεκτείνονται και στη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα και αρκετές φιάλες σε τιμές ευκαιρίας.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€25 - €50
Πληροφορίες:
Και μεσημ.
Σχετικά άρθρα
Σεϋχέλλες
Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς"Σεϋχέλλες", γεύση από τη νέα εποχή της γαστροταβέρνας του Μεταξουργείου
Με επικεφαλής Ζουρνατζή - Μαρκαδάκη – Φωτεινόγλου πλέον, η δημοφιλής γαστρο-ταβέρνα επενδύει σε ποιοτική μπιστρονομική διαδρομή.
Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler
Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.
Το Refugee Food Festival στρώνει διαπολιτισμικό τραπέζι
Είναι η δεύτερη χρονιά που γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ στήνοντας ένα νόστιμο τοπίο ανταλλαγής και μοιράσματος.
The dirty side of food
Υπάρχει άραγε dirty γαστρονομία στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας; Ως ρέκτης του είδους, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος καταγράφει και σχολιάζει τα πάμπολλα ευρήματά του προς δόξαν ενός σπέσιαλ μερακλίδικου πνεύματος.
7 στέκια νόστιμα και παρεϊστικά
Για τις φορές που εκείνη η πυξίδα, η μόνιμα σφηνωμένη στον καθένα μας δείχνει προς γεμάτα ποτήρια, πιάτα στη σέντρα, κουβεντολόι, κι ομαδική ανασυγκρότηση.
Πού τρώνε οι σεφ στα ρεπό τους;
Μπορεί να διευθύνουν κουζίνες και να δημιουργούν signature πιάτα, αλλά κάποιες στιγμές δραπετεύουν κι αυτοί από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους. Λαζάρου, Σκαρμούτσος, Μποτρίνι, Λουκάκος, Νικολάου, Δαμαλάς, Campanha και Βενιέρης μας εκμυστηρεύονται ποια είναι τα αγαπημένα τους στέκια για παρέα και χαλάρωση.