ARTISANAL LOUNGE & GARDENS Μοντέρνα ελληνική κουζίνα Ζηρίνη 2, Κηφισιά Tηλ: 2108086111 Τιμές: € 30 - 40 Επίσημη σελίδα στο facebook Μενού Μενού Χριστουγέννων Μενού Πρωτοχρονιάς Μενού Αγιού Βαλεντίνου Μενού Σαρακοστής Κλείσε τραπέζι online Με στιλάτο ’60s-’70s mix & match από το δίδυμο Μουρίκης - Γαβαλάς στη μοντέρνα –με μια ιδιαίτερη θεατρική αύρα– σάλα του και με έναν κήπο με πανύψηλα κυπαρίσσια, άφθονη πρασινάδα και μια όμορφη orangerie, το bar-restaurant των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου είναι από τα hot spots της Αθήνας, με κοινό όλων των ηλικιών. Η κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη έχει ευρεία δημιουργική ματιά κι ελληνικές αναφορές. Οι πρωτότυπες ιδέες μαζί με την καλή τεχνική την κάνουν να ξεχωρίζει. Ξεκινάει από το πρωί με καφέ, ενώ σερβίρει και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2020. Athinorama Bar Awards 2019 - 1 Shaker. Αγορά εισιτηρίου ▼ Μενού Το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει ελαφριές επιλογές όπως σπανακόπιτα σχάρας με κρέμα φέτας και κινόα ή σαλάτα με baby σπανάκι, φακές Εγκλούβης, σαλάμι Λευκάδος και vinaigrette μουστάρδας αυγά, αλλά και πιο χορταστικά πιάτα όπως παστίτσιο χταπόδι με φύκια wakame και αφράτη φάβα Σαντορίνης ή πουλάδα της Bresse μπούτι, με ξινό τραχανότο και σάλτσα από βολάκι Άνδρου, μελιτζάνα και τρούφα. Το βραδινό μενού ξεκινά με ορεκτικά όπως χειροποίητο λουκάνικο πάπιας με chutney μήλου και αφράτη σελινόριζα ή ψίχα καραβίδας με κρέμα ταραμά - αχινού, φινόκιο mariné και βασιλικό και μετά από μερικές σαλάτες συνεχίζει με κυρίως πιάτα όπως τα gnocchi κολοκύθας με σάλτσα μανιτάρι και φρέσκα μανιτάρια αλλά και Black Angus με πουρέ πατάτας, σπανάκι με vinaigrette μανιτάρι ή λαυράκι φυσικής εκτροφής με κολοκυθάκι γεμιστό, βασιλικό, lime, σάλτσα με καρότο και λουίζα. Τα γλυκά δεν λείπουν από κανένα μενού όπως το profiteroles με chantilly σοκολάτας Jivara και το “tiramisu” με ανθότυρο, mousse amaretto, ζελέ και crumble καφέ. Lunch Menu ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Σαλάτα με κολοκυθάκια mariné , ψητή μελιτζάνα, τοματίνια βελανιδιά, δυόσμο, αλμύρα και φέτα Βόνιτσας (v) € 11 Σαλάτα με κινόα, σπανάκι, σπαράγγια, βιολογικό αυγό croustillant και κρέμα γραβιέρας Νάξου € 13 Πράσινη σαλάτα με συκομαΐδα, κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και vinaigrette τσίπουρου (v) € 13 Σπανακόπιτα σχάρας με κινόα, κρέμα φέτας και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σχοινόπρασο (v) € 9 Λουκάνικο χοιρινό με αφράτη σελινόριζα και vinaigrette μαύρου σκόρδου € 10 ΚΥΡΙΩΣ Λαχανικά εποχής και gniocchi πατάτας με μυρωδικά (vegan) € 13 Γιουβέτσι με γαρίδες, μάραθο, λεμόνι, άνηθο και πιπεριά Φλωρίνης € 15 Διαφορετικό παστίτσιο με φρέσκο κανελόνι, Bolognese χταπόδι, φύκια wakame και αφράτη φάβα Σαντορίνης € 15 Τόνος σχάρας με φασολάκια, τοματίνια, φινόκιο, ελιές και λάδι αρωματισμένο με λεμόνι-σκόρδο € 18 Ravioli με ανθότυρο και σάλτσα με τυρί βολάκι & φασκόμηλο € 13 Μπούτι κοτόπουλο sauté, με χειροποίητες χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια και ρόκα € 14 Χοιρινό καρέ sauté, με πουρέ ριγανάτης πατάτας, ψητά κολοκυθάκια, φέτα και μουστάρδα € 18 Black Angus tri tip με σπανάκι baby, vinaigrette μανιτάρι και sauce από λιαστό κρασί € 25 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ Pavlova με φρέσκιες φράουλες, sorbet βατόμουρο και αφράτη κρέμα γιαούρτι € 9 Τραγανή τάρτα σοκολάτας 70% με gianduja και λεμόνι € 10 Γλυκό ημέρας € 10 Dinner Menu ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Σαλάτα με κολοκυθάκια mariné , ψητή μελιτζάνα, τοματίνια βελανιδιά, δυόσμο, αλμύρα και φέτα Βόνιτσας (v) € 11 Σαλάτα με κινόα, σπανάκι, σπαράγγια, βιολογικό αυγό croustillant και κρέμα γραβιέρας Νάξου € 13 Πράσινη σαλάτα με συκομαΐδα, κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και vinaigrette τσίπουρου (v) € 13 Σπανακόπιτα σχάρας με κινόα, κρέμα φέτας και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σχοινόπρασο (v) € 9 Λουκάνικο χοιρινό με αφράτη σελινόριζα και vinaigrette μαύρου σκόρδου € 10 Ντολμάδες με γαρίδες, μαύρο ρύζι και αυγολέμονο-lemongrass € 13 Ψωμάκια ατμού με καπνιστό χέλι, μαυρομάτικα φασόλια, μήλο, vinaigrette bacon και παντζάρι € 13 ΚΥΡΙΩΣ Λαχανικά εποχής και gniocchi πατάτας με μυρωδικά (vegan) € 13 Γιουβέτσι θαλασσινών με μάραθο, λεμόνι, άνηθο και πιπεριά Φλωρίνης € 15 Διαφορετικό παστίτσιο με φρέσκο κανελόνι, Bolognese χταπόδι, φύκια wakame και αφράτη φάβα Σαντορίνης € 15 Τόνος σχάρας με φασολάκια, τοματίνια, φινόκιο, ελιές και λάδι αρωματισμένο με λεμόνι-σκόρδο € 18 Φρέσκο μυλοκόπι sauté με χόρτα φρικασέ και σάλτσα από μύδια με μάραθο € 22 Μπούτι κοτόπουλο sauté, με χειροποίητες χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια και ρόκα € 14 Χοιρινό καρέ sauté, με πουρέ ριγανάτης πατάτας, ψητά κολοκυθάκια, φέτα και μουστάρδα € 18 Αρνί γάλακτος braisé, με μελιτζάνα, λιαστή ντομάτα, αρωματική πολέντα και σάλτσα από παλαιωμένο βαλσάμικο € 19 Black Angus tri tip με “τηγανίτα” πατάτας, σπανάκι με vinaigrette μανιτάρι και sauce από λιαστό κρασί € 25 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ Pavlova με φρέσκιες φράουλες, sorbet βατόμουρο και αφράτη κρέμα γιαούρτι € 9 Mille-feuille με κρέμα πατισερί με γεύση καραμέλα και sauce μπανάνα € 9 Τραγανή τάρτα σοκολάτας 70% με gianduja και λεμόνι € 10 Γλυκό ημέρας € 10 Ο κατάλογος έχει δοθεί στο αθηνόραμα.gr από το εστιατόριο στις 29/6/2016. Για οποιαδήποτε αλλαγή έχει πραγματοποιηθεί στο μενού ή τις τιμές από αυτή την ημερομηνία και μετά δεν ευθύνεται το αθηνόραμα.gr. Μενού Χριστουγέννων ΣΟΥΠΑ Βελουτέ καλαµποκιού µε καβούρι και τρούφα ΟΡΕΚΤΙΚΑ “Nigiri” µε καπνιστό λαυράκι, χόρτα και αγγούρι Ντολµάδες µε χριστουγεννιάτικη γέµιση και αυγολέµονο Πράσινη ανάµεικτη σαλάτα µε ψητό λωτό, ξηρούς καρπούς, γραβιέρα και vinaigrette από γλυκό κρασί Σάµος ΚΥΡΙΩΣ Χοιρινό καρέ Ibericco µε πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πράσου ΓΛΥΚΟ Mille-feuille µε κρέµα φραµπουάζ και παγωτό βανίλια Χρέωση κατ’ άτομο €75 Μενού Πρωτοχρονιάς ΣΟΥΠΑ Βελουτέ salsify, κάστανα και µανιτάρια ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ravioli παντζαριού γεµιστό µε καπνιστό χέλι, αγγούρι τουρσί, σταµναγκάθι και ξυνόγαλο Gnocchi µε αγκινάρα Ιερουσαλήµ, κατσικίσιο τυρί και πέρλες τρούφας Σαλάτα µε σπανάκι, κίτρινη κολοκύθα, φακές, γραβιέρα Σύρου και λαδολέµονο ΚΥΡΙΩΣ Φιλέτο µόσχου µε πουρέ κρεµµύδι στιφάδο και σάλτσα εστραγκόν ΓΛΥΚΟ “Σοκολατίνα” µε mousse σοκολάτας, ganache καραµέλας, µαρµελάδα ginger και παγωτό βανίλια Χρέωση κατ’ άτομο € 85 Μενού Αγίου Βαλεντίνου X Κλείσε το Μενού Μενού Σαρακοστής X Κλείσε το Μενού Φωτογραφίες Ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος με πολύ γούστο και στοιχεία mix & match '60s και '70s Ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας Ο κήπος με τα ψηλά δέντρα αποτελεί μια όαση δροσιάς Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης Σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια, κατσικίσιο τυρί, vinaigrette από framboise και παντζάρι Λαυράκι φυσικής εκτροφής saute, με κολοκυθάκι γεμιστό, βασιλικό, lime, σάλτσα με καρότο και λουίζα Παστίτσιο χταπόδι με φύκια wakame και αφράτη φάβα Σαντορίνης Parfait αμύγδαλο - Grand Marnier, dacquoise με μαρμελάδα πορτοκάλι, ζελέ σαγκουίνι καιπαγωτό φουντούκι Ο εσωτερικός χώρος ενώνεται με τον κήπο και όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα Η μπαρα είναι δυνατή και βραβευμένη από τα Αθηνόραμα Bar Awards Promotional section