"Mexha": Γιορτές με αύρα μεξικάνικης fiesta

Mexha

Το "Mexha" είναι ο λόγος που ερχόμαστε στο Μαρούσι κάθε φορά που θέλουμε να χαρούμε μεξικάνικες νοστιμιές και πολύ καλά κοκτέιλ στον όμορφο χώρο του δημοφιλούς αυτού gastrobar που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο απολύτως ινσταγκραμικό και fun ποπ περιβάλλον που αγαπά το fusion, το "Mexha" μας έχει μυήσει σε μια μεξικάνικη κουζίνα που αγαπά το fusion, δεν μένει στα κλασικά και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, κάνοντας ακόμη πιο ταξιδιάρικα και αλέγκρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μας, ο δημιουργικός σεφ του μαγαζιού Μιχάλης Παπαγεωργίου προτείνει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των γιορτών, προσκαλώντας μας να περάσουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου σε ατμόσφαιρα μεξικάνικης fiesta. 

Mexha

Έτσι, το ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€ 65 κατ’άτομο) ξεκινά με τραγανή κροκέτα που κρύβει στην καρδιά της υπέροχο chili con carne, πικάντικη σούπα κολοκύθας με λάδι τσίλι αλλά και μια πλούσια πράσινη σαλάτα  με σύκο, καρύδια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού. Ακολουθούν υπέροχα tacos με μελωμένο χταπόδι και μάνγκο chutney, και η γευστική πανδαισία κορυφώνεται με  σιγομαγειρεμένο χοιρινό mixiote με λαχανικά και τυρί, καθώς και εξωτικές γαρίδες με αβοκάντο, λάιμ, λαχανικά και άγριο ρύζι, λίγο πριν το γλυκό φινάλε με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. 

Mexha

Εξαιρετικές προτάσεις επιφυλάσσει βεβαίως και το μενού για την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς (€ 70 κατ’άτομο), όπου θα ξεκινήσουμε με μεξικάνικα flautas με μοσχάρι barbacoa, βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αρωματικά κρουτόν και πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Ενδιάμεσα θα χαρούμε tostadas μοσχαριού μαγειρεμένου σε μπίρα IPA και αμέσως μετά θα περάσουμε στο βαρύ πυροβολικό της βραδιάς που θα είναι η υπέροχη παέγια θαλασσινών και η τραγανή porchetta με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα μας γλυκάνει δροσερά και πρωτότυπα. 

Και τις δύο βραδιές, στο "Mexha" θα μας υποδεχτούν εορταστικά με σπέσιαλ χριστουγεννιάτικη Margarita και Sangria roja. Επιπλέον, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει live με την Αναστασία Βελισσαρίου, ενώ οι Scarlet Nights feat. Rossy Blue θα φροντίσουν ώστε η τελευταία βραδιά του χρόνου να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 2160017188

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"