Η Chicago – style Deep Dish pizza είναι το επόμενο & ανατρεπτικό pizza story σου

Γιορτάσαμε 30 χρόνια "l’artigiano" με μία πίτσα που φέρνει στην κυριολεξία τα πάνω κάτω.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Υπάρχει ένα love story στη καθημερινότητα σου που δεν είναι απλά μία ιστορία ή ένας γευστικός σταθμός αλλά κάτι πολύ περισσότερο καθώς δημιουργεί εκείνο το μωσαϊκό με τις δικές σου ιδιαίτερες & casual στιγμές.

Από ένα χαλαρό μεσημεριανό σουαρέ στο γραφείο μαζί με συναδέλφους, ένα movie night Παρασκευής παρέα με φίλους, μία οικογενειακή χειμερινή συνάντηση, ένα party Σαββάτου, ένα ραντεβού γιατί ο έρωτας πάντα περνά πρώτα από το στομάχι αλλά και μία μέρα που απαιτεί ένα κέρασμα comfort αλλά ταυτόχρονα και απολαυστικό.

Σε όλες αυτές τις στιγμές η pizza είναι εκείνη η γευστική επιλογή που τις κάνει διαφορετικές, εκείνο το love story που επί 30 χρόνια βρίσκεται στη πόρτα σου ή εσύ στη δική του δημιουργώντας αυτή την νόστιμη συνθήκη της "l’artigiano" που δικαίως και αγαπάς!

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για αυτό λοιπόν μία αγάπη που κρατάει τόσα χρόνια δεν θα μπορούσε να μην γιορτάζεται με τον πιο μοναδικό τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την επετειακή Chicago – style Deep Dish pizza που βρίσκεται στο προσκήνιο και φέρνει τα πάνω κάτω για αρχή στο ταψί και έπειτα…στο πιάτο σου.

Μία ιστορία γεύσης που "ένοχα" σου κλείνει το μάτι

H Chicago - style Deep Dish pizza εκτός του ότι είναι όλο ανατροπή εξιστορεί από μόνη της ένα αφήγημα γεύσης που δελεάζει. Με μία προσωπικότητα αλλιώτικη και πληθωρική μακριά από την ναπολιτάνικη εκδοχή και εμπνευσμένη από την εμβληματική πίτσα που γεννήθηκε κάπου την δεκαετία του 40s σε μία γειτονιά του Σικάγο, φλερτάρει και με τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Με φανατικούς εραστές που την επιλέγουν ήδη πιστά & με ένα στυλ που σου κλείνει το μάτι επίμονα.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε αυτή την άκρως foodie εμπειρία τα πάντα είναι…αλλιώς!

Και ήταν πραγματικά αλλιώς. Κυριακή μεσημέρι σε ένα από τα καταστήματα της "l’artigiano" στην Ακρόπολη, δοκιμάσαμε την νεοφερμένη Chicago – style Deep Dish pizza την οποία κυκλοφόρησε για να γιορτάσει άκρως νόστιμα και ανατρεπτικά την επέτειο της.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μία πρόταση όχι σαν όλες τις άλλες. Ξεχνάς όσα ήξερες για την πίτσα μέχρι τώρα και ξεκινάς από την αρχή. Mία pizza με απόλυτο concept στην οποία το αμερικανικό food porn συναντά την ιταλική φινέτσα φέρνοντας στη πόρτα ή στο τραπέζι όλων μία νέα πρόταση που αποτελεί το επόμενο must food story σου. Μην ξεχνάς ότι προσφέρεται άκοπη για να διατηρηθούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να την απολαύσεις όπως ακριβώς της αξίζει και φυσικά ετοιμάζεται ακριβώς εκείνη την ώρα που πραγματοποιείς την παραγγελία σου με τους experts να παραμένουν πιστοί στην cook-to-order φιλοσοφία τους.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φρέσκια, Λαχταριστή και Επετειακή και σε 3 μοναδικές γεύσεις η Chicago χτυπάει είτε το κουδούνι σου είτε σε ωθεί να την απολαύσεις σε ένα από τα καταστήματα της "l’artigiano" για να την δεις αλλιώς! Εμείς απολαύσαμε από τους pizza experts και τις 3 εκδοχές οι οποίες είναι των οχτώ (8) κομματιών ενώ παράλληλα μάθαμε γιατί αυτή η πίτσα αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το ζυμάρι μετατρέπεται περίτεχνα σε μία χειροποίητη ζύμη που θυμίζει τάρτα η οποία είναι πλούσια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Τα υλικά που χρησιμοποιούν, τοποθετούνται πάνω στη ζύμη αντίστροφα με το τυρί το οποίο σαν ποσότητα τριπλασιάζεται να βρίσκεται στη βάση ενώ η σάλτσα τομάτας on top.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με πρώτες ύλες φρέσκες, ποιοτικές από Έλληνες & Ιταλούς παραγωγούς να κάνουν αίσθηση, με μία ζύμη άκρως χειροποίητη αλλά και με μία εμφάνιση που δεν έχεις συνηθίσει, η γεύση έχει ένταση, διάρκεια και μεγάλο ενδιαφέρον.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Mix τυριών από γκούντα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, καπνιστό μπέικον όπως και pepperoni, λαχταριστές σάλτσες τομάτας αλλά και σάλτσες με κρέμα γάλακτος σε συνδυασμό με μυρωδικά που ταράζουν τις αισθήσεις η Chicago – style Deep Dish pizza δημιουργεί εκείνο το νέο βίωμα στην καθημερινή σου απόλαυση όπου και να βρίσκεσαι.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Margherita, Pepperoni ή Carbonara? Μην αναρωτιέσαι. Όλες είναι τάση, όλες είναι deep dish ταψιού και επιβάλλεται να τις δοκιμάσεις.

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

L’ Αrtigiano
© Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.