Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στα ροζ

Ο "Dianthos" έρχεται από τη Νάουσα κι είναι σίγουρα η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.

Dianthos

Μεταξύ των αμέτρητων ετικετών ροζέ κρασιού, κατά την πρόσφατη περιπλάνηση σε μια κάβα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον μία, της οποίας το όνομα παρέπεμπε σε λουλούδι. Το κρασί λεγόταν "Dianthos" και ψάχνοντας ανακάλυψα πως, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το λουλούδι που δημιούργησε ο Δίας, αντάξιο του κρίνου, του λουλουδιού της γυναίκας του, Ήρας. Βλέποντας ότι το κρασί έφερε την υπογραφή της Οινοποιίας Μπουτάρη δε χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να με πείσει να το αγοράσω.

Dianthos

Στο σπίτι, σερβίροντάς το, πήρα λίγο χρόνο να παρατηρήσω το χρώμα του‧ ζωντανό ροζέ προς σομόν, όπως άλλωστε όφειλε, ως ροζέ από Ξινόμαυρο 100%. Mε μια μικρή ανακίνηση του ποτηριού, αυτό που φθάνει πρώτο στη μύτη είναι η έντονη φρεσκάδα, την οποία συμπληρώνει ένα μπουκέτο από ώριμη φράουλα, κόκκινα φρούτα, αλλά κι εξωτικά όπως lychee. Nότες από τριαντάφυλλο κι εσπεριδοειδή, αλλά και μια διακριτική φυτικότητα ξεπροβάλλουν στο βάθος.

Dianthos

Η πρώτη γουλιά γεμίζει το στόμα με νότες από φράουλα, άνθη πορτοκαλιάς, βύσσινο κι ώριμη τομάτα. Η οξύτητα παιχνιδιάρικη, χαρίζει δροσιά και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φρουτώδη επίγευση. Αν έπρεπε να συνδυάσουμε το κρασί αυτό με φαγητό, τότε θα επιλέγαμε ιδανικά ασιατική κουζίνα, σολομό, γαρίδες, όστρακα και άλλα φρούτα της θάλασσας, ενώ θα ταίριαζε και με πίτσα, γαλοπούλα, φρέσκιες σαλάτες και λαχανικά.

Dianthos

Ο "Dianthos" του 2022 επιλέχθηκε από τρία διαφορετικά αμπελοτόπια, εκφράζοντας απόλυτα το terroir από το οποίο προέρχεται. Έτσι, έχουμε ένα κρασί με τα αρώματα και τις τανίνες να ισορροπούν άψογα με την οξύτητα. Τίποτα λιγότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς από την Οινοποιία Μπουτάρη, με ιστορία από το 1879 που συνεχίζεται έως σήμερα, με οίνους που μας συντροφεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Dianthos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Okra': New age ελληνική μπιστρονομία, με γαρνιτούρα Ακρόπολη

Το φρέσκο εστιατόριο στο Μοναστηράκι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον με τη θέα των αθηναϊκών φαβορί, πριν σε κερδίσει με την κουζίνα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/12/2023

Άλεξ Αγγελογιάννη, πώς νιώθεις ως National Chef of the Year στη Σκωτία;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο Έλληνα σεφ που διέπρεψε στο σημαντικό διαγωνισμό του Craft Guild of Chefs.

Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το "Kalua" επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace".

To "Wild Poppies" μόλις ξεφύτρωσε στη Σταδίου

Το πιο καινούργιο bar restaurant της πόλης είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Στο 'Beefbar Athens' για τα signature πιάτα του brand

Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι γεύσεων μέσα από το Beefbar Experience Menu.

"Norte Wine Bar Restaurant": Από τους αμπελώνες του κόσμου στη γεύση της Μεσογείου

Mε παριζιάνικη αισθητική και cozy ατμόσφαιρα, το wine bar είναι σημείο συνάντησης στην Κηφισιά.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος νέος executive chef στα Bill & Coo

Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τη γαστρονομική διεύθυνση του Ομίλου.