Brunch υψηλής γαστρονομίας στην Αγία Ειρήνη: Ο Στέφανος Κραους στο Brera

Το Michelin Brunch Affair επιστρέφει στο Brera με τον Στέφανο Κραους στο τιμόνι

brera

Πραγματικά ενδιαφέρουσα περίπτωση στην πιο ζωντανή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το Brera συνεχίζει να εξελίσσει τις γαστρονομικές του Κυριακές μέσα από το Michelin Brunch Affair, αυτή τη φορά με τον Στέφανο Κραους στο τιμόνι. Μετά την επιτυχημένη πρώτη συνεργασία με τον Λευτέρη Τσούγκα του Delta, το concept επιστρέφει δυναμικά, επιβεβαιώνοντας πως το brunch μπορεί να είναι δημιουργικό, υψηλής γαστρονομίας και ταυτόχρονα απόλυτα απολαυστικό.

brera

Δανειζόμενο το όνομα και τη φιλοσοφία του από την καλλιτεχνική Brera του Μιλάνου, το στιλάτο all-day της πλατείας Αγίας Ειρήνης υπηρετεί μια ιταλική θεματική με αναπάντεχες fusion πινελιές. Βέβαια, από τις 8/2 και κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου, ο σεφ Στέφανος Κραους υπογράφει ένα brunch menu με σύγχρονη, refined ματιά, που ακροβατεί ανάμεσα στη comfort φιλοσοφία και τη τεχνική ακρίβεια. "Το brunch είναι η πιο ειλικρινής στιγμή της κουζίνας· θέλω τα πιάτα να έχουν τεχνική, αλλά και μνήμη", σημειώνει ο ίδιος.

Η νεανική διάθεση περισσεύει στο Brera, εκεί όπου το street brunch αποκτά χαρακτήρα. Στα μεγάλα ατού, το sando με smash μπιφτέκι Black Angus, τσένταρ, πίκλα αγγουριού και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, ενώ οι φίλοι της νοσταλγίας θα σταθούν στα χωριάτικα αυγά με μπέικον και τσιπς πατάτας, που μυρίζουν παιδικά Κυριακάτικα πρωινά.

brera

Πιστό στη milanese αισθητική του, το Brera κρατά τις σταθερές του – αυγά, ποιοτικές πρώτες ύλες και αυθεντικό ιταλικό καφέ – και τις εξελίσσει, μετατρέποντας το brunch σε σταθερό γαστρονομικό ραντεβού. Γιατί το brunch, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να είναι ο καλύτερος λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Brera

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

50 χρόνια Αθηνόραμα: Τα πάλαι ποτέ ασιατικά της Αθήνας που έμοιαζαν με εξωτικά πουλιά

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΤΕΛΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ
12/08/2026

Bluegr Hotels & Resorts: Μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας δίνουν ραντεβού στην Κρήτη

Οι σεφ που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή γαστρονομία έρχονται στην Κρήτη, στην ιστορική La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου.

Μαρίνα Φλοίσβου: 5 στάσεις για φαγητό, ποτό και γλυκό δίπλα στη θάλασσα

Από εστιατόρια με θέα και spots για χαλαρό ποτό, μέχρι παγωτό για το κλείσιμο της βόλτας, ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά στη Μαρίνα Φλοίσβου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας.

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα

Έξι τραπέζια πάνω στα βράχια, με τη θάλασσα να χαϊδεύει τα πόδια των θαμώνων και το κάρβουνο να πιάνει το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, χτίζουν το σκηνικό του "Zolotas Beach", πάνω στο οποίο ο Θοδωρής Παπανικολάου στήνει την επιστροφή του στην αθηναϊκή σκηνή με τον καλύτερο τρόπο: επιστρέφοντας στα στοιχειώδη, με εξαιρετική πρώτη ύλη στη φαρέτρα του και τη νοστιμιά της φλόγας στα ατού του.

Αυτό το εστιατόριο στο Φάληρο σερβίρει κάθε μέρα εδώ και 10 χρόνια ό,τι βγάζουν τα δίχτυα

Οι "Ψαράδες", το ψαροφαγικό εστιατόριο του Φαλήρου όπου εδώ και 10 χρόνια το μενού το γράφει η θάλασσα.

Σε άλλα νέα, ο Μπερλίν από το La casa de papel τρώει σε αυτό το μαγειρείο στα Εξάρχεια

Ο Πέδρο Αλόνσο βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές και, αντί για fine dining και κοσμικές παραλίες, φαίνεται πως προτίμησε τα Εξάρχεια.

Zolotas Beach

Αν επισκεφθείτε ένα μόνο μέρος στην αθηναϊκή ριβιέρα φέτος, ας είναι το "Zolotas Beach" του Four Seasons Astir Palace, όπου ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της χώρας, περνώντας signature πιάτα και νέες δημιουργίες του απ’ την κάψα του κάρβουνου και την αγριάδα της φωτιάς.