
Oλόφρεσκια και ενδιαφέρουσα άφιξη στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το "Brera" φιλοδοξεί να γίνει ένα στέκι για όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα με μια ανατρεπτική ματιά. Από την καλλιτεχνική και συνάμα κοσμοπολίτικη γειτονιά Brera του Μιλάνου δανείζεται το όνομα αλλά και τη φιλοσοφία του, καθότι το στιλάτο all-day της πλατείας Αγίας Ειρήνης υπηρετεί μια ιταλική θεματική με αναπάντεχες fusion πινελιές.

Στην κουζίνα, ο περιζήτητος σεφ Pino Saccheri συναντά τη σεφ Μάρθα Παρασκευοπούλου και τον gastronomy nomad Τάσο Χέλμη, που έχουν ταξιδέψει και επιμεληθεί μαζί το μενού. Το αποτέλεσμα είναι μια γαστρονομική σύνθεση όπου η φαντασία, ο κοσμοπολιτισμός και η τεχνική συναντώνται σε κάθε πιάτο: φρέσκια πάστα και πίτσα, fish and chips με ταραμά μελιτζάνας και pico de gallo, ανοιχτό αραντσίνι με ταρτάρ σολομού και χειροποίητα ζυμαρικά με ευφάνταστα υλικά όπως cacio e pepe με φιστίκι Αιγίνης.

Η προσεγμένη κάβα με περισσότερες από 40 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, όπως και τα signature cocktails διατηρούν ακριβές το pairing με ορθά twists του μενού. Και δε σταματά εδώ: για τον Νοέμβριο, το "Brera" έχει ήδη κλείσει συνεργασία με τον σεφ Λευτέρη Τσούγκα από το βραβευμένο με δύο Χρυσούς Σκούφους και 2 αστέρια Michelin "Delta", δημιουργώντας ένα pop-up menu αφιερωμένο στο brunch, αποκλειστικά για τις Κυριακές του Νοεμβρίου και με περιορισμένο αριθμό θέσεων.


Tip: Εκτός από μια χαλαρή πρωινή ή απογευματινή έξοδο, το "Brera" είναι επίσης ιδανικό για πιο ηλεκτρισμένες νύχτες, κυρίως χάρη στα DJ sets κάθε Σαββατοκύριακο.
Info
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, IG: @brera.athens
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.