Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Στην Chinatown της Αθήνας, υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Κάπου μεταξύ Κεραμεικού και Μεταξουργείου, χτυπά η καρδιά της (άτυπης) Chinatown της Αθήνας κι εκεί ακριβώς μπορεί κάποιος -ψαγμένος foodie ή και όχι- να ανακαλύψει μικρούς θησαυρούς γεύσης

Αν ο μακαρίτης μύθος που ακούει στο όνομα Anthony Bourdain είχε προλάβει να κάνει τις γύρες του στην Αθήνα, πιθανότατα να περνούσε μια βόλτα από το μικρό noodlάδικο που ακούει στο όνομα 相遇面馆 - XianGyu, αν προτιμάς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μας είπε ο συμπαθής κυριούλης της σάλας του. 

Κι αυτό γιατί το σκηνικό στην περίπου καντίνα του Μεταξουργείου ταιριάζει άψογα με πολλά από τα αντίστοιχα μέρη που ο γαστρονομικός αντιήρωας και μάστορας storyteller είχε επισκεφθεί κατά τις ασιατικές του εξορμήσεις. 

Το κινέζικο εστιατόριο XianGyu στο Μεταξουργείο 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το κινέζικο εστιατόριο XianGyu στο Μεταξουργείο 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στο 2-4 της Ακαδήμου, μια ανάσα από την Πειραιώς, βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο σημείο με την περίπου open kitchen, τους ανοιχτόχρωμους ξύλινους πάγκους, τα παλιομοδίτικα κάδρα με τις τοπικές σπεσιαλιτέ από την επαρχία της Κίνας όπου έλκουν την καταγωγή οι δημιουργοί του. 

Το κινέζικο εστιατόριο XianGyu στο Μεταξουργείο 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ειδικεύεται στα (πολύ καλά) νουντλς, που καθημερινά φτιάχνονται εδώ και σερβίρονται εντός σούπας σε 14 προτάσεις: Από μοσχάρι και ψάρι μέχρι χοιρινά εντόσθια και πόδι γουρουνιού.


Info

Ακαδήμου 4, Μεταξουργείο
To 相遇面馆 ανοίγει Τρίτη με Σάββατο από 09.30 - 19.30 και τις Κυριακές 14.00 - 18.00
Τιμές: €5-10

> Βρες περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό γεύσης του 'α'.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.