Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Ο λαχανοντλμάς στο εστιατόριο Pharaoh του Μανώλη Παπουτσάκη

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ανάψει τις φωτιές του! Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς περιμένουν σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια μεγάλη γευστική γιορτή: μια γαστρονομική εξτραβαγκάντσα που μας ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές μας περιμένουν στα καλύτερα τραπέζια τις Ελλάδας, και σπουδαία γαστρονομικά δώρα να ψάχνουν τυχερούς αποδέκτες στο τέλος αυτού του μεγάλου χάπενινγκ.

Κι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα σπουδαία εστιατόρια της πόλης που τιμούν την ελληνική κουζίνα μας, ανεβάζοντας τις γεύσεις της σε κορυφαίο γαστρονομικό επίπεδο.

Διαβάστε Επίσης

Ark / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Γκραν φινάλε με 'Myrtos by Asimakis' στο Symposio at Ark

Φωτεινό, αισιόδοξο, αρκούντως ρομαντικό, με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα. Σε αυτό το σκηνικό, ο Γιάννης Μπαξεβάνης προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με δημιουργική διάθεση και αφετηρία τη σταθερά ποιοτική πρώτη ύλη. Πολύ καλά τα γλυκά του Τάσου Ζησόπουλου.

Μενού – €50

Κόκκινη γαρίδα κοιλάδας σαβόρε, αφρός αγουρίδας • Σελινόριζα ψημένη σε κρούστα με αρωματικά και τρούφα, σερβιρισμένη με "ριζότο λαχανικών" • Χοιρινό με κυδώνια, σάλτσα ιβίσκος • Περγαμόντο και μανταρίνι με κρέμα γλυκιάς μυζήθρας και λεμονόχορτα μέσα σε λευκή σοκολάτα

Παπαϊωάννου Μικρολίμανο, Κεφαλάρι, Καβούρι / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Papaioannou
Παπαϊωάννου Καβούρι

Το πρώτο εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου στο Μικρολίμανο, κέρδισε τους Αθηναίους με την ικανότητά του να συλλέγει κορυφαία θαλασσινά καλούδια στις κουζίνες του. Η έδρα του Κεφαλαρίου, στεγασμένη σ’ ένα κηφισιώτικο αρχοντικό του 19ου αι., με φίνο νεοκλασικό διάκοσμο σε λευκές αποχρώσεις και μια κατάφυτη αυλή που λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι, συνεχίζει την ίδια παράδοση. Στο Καβούρι, την πιο πρόσφατη προσθήκη στο brand, η φωτεινή και ευρύχωρη σάλα, στα λευκά, με εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μάρμαρο, καταλήγει σε ένα καταπληκτικό ντεκ που μοιάζει να πλέει στη θάλασσα. Και στα τρία όμως, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, πιστός στο αξίωμά του "από τη θάλασσα στο πιάτο", στηρίζει το μενού στα ψάρια και τα θαλασσινά της ημέρας, με δικούς του προμηθευτές από διάφορα μέρη της χώρας. Τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια ολοκληρώνουν το γεύμα.

Μενού - €65

Ψωμί • Ταραμάς • Ταρτάρ τόνου • Σασίμι σφυρίδα • Σαλάτα "Παπαϊωάννου" • Σουπιά τηγανητή με το μελάνι • Χταπόδι σχάρας • Γαρίδα γάμπαρη σχάρα • Ζυμαρικό με όστρακα ημέρας • Εκμέκ κανταΐφι

Διαβάστε Επίσης

Pharaoh / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Εστιατόριο Pharaoh στα Εξάρχεια στην Αθήνα

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και οι κρητικές καταβολές του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη βρίσκουν στέγη σε έναν πολύ ιδιοσυγκρασιακό χώρο, εμπνευσμένο από τα ταξίδια των Φώτη Βαλλάτου, Πέρυ Παναγιωτακόπουλου και Δημήτρη Πλατανιά, που συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ιδιοκτητών. Η εξαιρετική πρώτη ύλη μαγειρεύεται αποκλειστικά στη φωτιά και συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα φυσικών κρασιών, ενώ τη μουσική επένδυση προσφέρουν εκλεκτικά DJ sets κυρίως με βινύλια.

Μενού – €45

Προζυμένιο ψωμί • Ντάκος, γαλομυζήθρα • Χόρτα σχάρας, μανούρι • Ντολμαδάκια, γιαούρτι • Όσπριο γάστρας • Λαδερό ημέρας ή Πετεινός, αρνί ή μοσχάρι • Επιδόρπιο ημέρας

Σεϋχέλλες / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Σεϋχέλλες

Η γαστροταβέρνα της πλατείας Αυδή, με τον ζεστό εσωτερικό χώρο και τα μπόλικα τραπεζάκια έξω, επενδύει σε ποιοτική πρώτη ύλη, την οποία μεταχειρίζεται με παιχνιδιάρικη μπιστρονομική διάθεση, που αποφεύγει τις πολύπλοκες συνθέσεις και δεν ξεστρατίζει από το ρεπερτόριο των κλασικών ελληνικών γεύσεων. Παρεΐστικη διάθεση, αποτελεσματικό σέρβις και φιλικές τιμές, που επεκτείνονται και στη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Μενού - €52

Ψωμί, τυρί, ελιές • Ταραμάς, nori, μάραθος • Χορτόπιτα με γιουφκά, φέτα Κοζάνης, γιαούρτι •  Ρεβύθια, μαραθόριζα, λαδολέμονο Παλαμίδα, κουνουπίδι, πιπεριά Παπαρδέλες, καβουρμάς, γαλομυζήθρα • Μπακλαβά – τσιζκέικ, φύλλο Βηρυτού, παγωτό καϊμάκι, φιστίκι-καρύδι

*το μενού και η τιμή αφορά 2 άτομα, η ποσότητα θα διαμορφώνεται αναλόγως σε κρατήσεις με μονό αριθμό καλεσμένων

Διαβάστε Επίσης

Sense / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Καρέκλες στο εστιατόριο Sense

H Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, με την πανοραμική θέα της πόλης που εκτείνεται μέχρι τον Λυκαβηττό. Η ελληνικότητα του κάδρου μεταφέρεται και στη μοντέρνα κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου σε ένα μενού εμπνευσμένο από τα Ελευσίνια Μυστήρια, με κλασικές συνταγές μεταφρασμένες σε πιάτα ευρηματικά, σύγχρονης τεχνικής κι εντυπωσιακής εμφάνισης. Η φιλική και με γνώση εξυπηρέτηση δίνει πόντους στη συνολική εμπειρία.

Μενού - €88

Τομάτα, δυόσμος, φέτα Π.Ο.Π. Καλαβρύτων • Πιπεριά Φλωρίνης, γκερεμέζι, αλμυρή βάφλα • Χαρούπι, ανθότυρο αμφιλοχίας, ροδάκινο • Εικονική τομάτα, σκουμπρί, κεράσι, αμύγδαλο, γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια • Μανιτάρι, λαχανίδα, μαύρο σκόρδο, σπετσιερικό, ελαιόλαδο ποικιλίας Μάκρης • Βενετσιάνικο παστίτσιο, φραγκόκοτα, μπουκατίνι, Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου, σουτζούκι Δράμας • Άρτος² με τραχανά και βούτυρο από στάκα • Πατάτα κονφί ή Ψάρι ημέρας, γλάσο τομάτας, πουρέ από τσαουλιά, αμπελοφάσουλα με λάδι βασιλικού, ζωμός τομάτας με σκόρδο και κρεμμύδι, E.V.O.O. ποικιλίας Μεγαρίτικης, γλάσο τομάτας • Μοσχάρι με χόρτα, σάλτσα χλωροφύλλης με βολάκι Άνδρου, κέτσαπ από κορινθιακή σταφίδα & δαμάσκηνο, σταμναγκάθι, φιστίκι Αιγίνης • Αγγούρι, λεμόνι, σέλερι • Φράουλα, βασιλικός, κεφίρ, ιβίσκος, φυσικός αφρώδης Γουμένισσας • Mignardises

Τραβόλτα / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Travolta New Hero

Η μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα των Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, που συγκεντρώνει στο Περιστέρι διαβασμένους θαλασσοφάγους απ’ όλη την Αττική, απέκτησε την εικόνα ενός σύγχρονου εστιατορίου ψαριού. Οι συνταγές πατούν στην παράδοση για να δώσουν ευρηματικές παραλλαγές της, βασισμένες πάντα στην εξαιρετική πρώτη ύλη, ενώ το τηγάνι είναι δυνατό και η σχάρα άψογη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το best seller καλαμάρι κοντοσούβλι και ο ροφός με μπάμιες.

Μενού - €60

Carpaccio τσιπούρας με αχινό • Σαλάτα Τραβόλτα • Ταραμοσαλάτα με αυγά σολωμού • Κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι • Μπάμιες με ροφό • Κοντοσούβλι με τσιπούρα • Πάβλοβα ή προφιτερόλ

Τηλέμαχος Athens / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Τηλέμαχος Athens

Εντυπωσιακή σάλα με τη θερμή πολυτέλεια του ξύλου, έναν πελώριο πολυέλαιο στην είσοδο και διάχυτο μητροπολιτικό αέρα στην πάλαι ποτέ Στοά Απότσου, σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, όπου ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ξεδιπλώνει τη βαθιά γνώση και την αγάπη του για την εκλεκτή κρεατοφαγία με ως επί το πλείστον ελληνικό πρόσημο. Κεφάλαιο από μόνο του το κρέας στα κάρβουνα ή στη σούβλα.

Μενού - €40

Tartare από εκλεκτό Μοσχαρίσιο φιλέτο Piedmontese Fassona, Premium Beef • Πράσινη σαλάτα "Τηλέμαχος" • Μπιφτέκι (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Διάφραγμα Βοδινό (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Κόντρα Φιλέτο (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Γλυκό ημέρας

Διαβάστε Επίσης

Varoulko Seaside /  1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Ο Λευτέρης Λαζάρου στο Onar στα Χανιά

Σταθμός για τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον σπουδαίο Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του στην κουζίνα τον σεφ Γιάννη Υφαντίδη. Τα πιάτα, μια ωδή στους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με σύγχρονη αισθητική και φρεσκότατες πρώτες ύλες, δικαιώνουν τη διαχρονικότητα των βραβεύσεων του "Varoulko" με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Μενού - €95

Καλωσόρισμα: Πατέ ψαριού, amaretto, Armagnac, πορτοκάλι • Σεβίτσε μπαρμπούνι, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο • Μπλε καβούρι, δυόσμος, σέλερι, τζίντζερ, κρέμα αχλαδιού, αφρός πεπόνι • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι ημέρας, υφές από φοινόκιο, πορτοκάλι, σάλτσα μπεαρνέζ • Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι, gel καπνιστής μελιτζάνας, Vinsanto, σορμπέ λάιμ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ιστοσελίδα του θεσμού Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ενώ το event πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), και οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια, με προπληρωμή του δείπνου.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα (https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/), ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grand Hyatt Athens" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "SENSE Restaurant", "GB Roof Garden" και "Tudor Hall", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/ (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο εστιατόριο) εξασφαλίζει 5 συμμετοχές. Ραντεβού για δείπνο λοιπόν!

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2025

Μήπως πάλιωσε το 'πάμε το βράδυ για ποτό';

Μια νέα τάση αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, με τα πάρτι να ξεκινούν στις 11 το πρωί και να περιλαμβάνουν freddo και 'πριόνια'. Λέτε να δούμε σύντομα κάτι τέτοιο και στα μέρη μας;

Στο "Beereus Gastropub" η Ιρλανδία μιλάει τη γλώσσα του Πειραιά

Η ζεστή ατμόσφαιρα μίας αυθεντικής παμπ συναντά τη φρεσκάδα της ελληνικής κουζίνας.

"Alpino": Ένα αυθεντικό ιταλικό πόστο αγκυροβολεί στο Μικρολίμανο

Το νεότερο μέλος της οικογένειας Alpino φέρνει (και) στον Πειραιά πενήντα χρόνια γευστικής παράδοσης και εμπειρίας σε μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη εκδοχή.

Τα vibes του ViBo μας πάνε Πειραιά!

Δοκίμαστε κι εσείς το all-day bistro που προσφέρει εκλεπτυσμένες μεσογειακές γεύσεις και εκλεκτές οινικές προτάσεις σε έναν υπέροχα κομψό χώρο.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Ένας πολυδιάστατος προορισμός γεύσης και ψυχαγωγίας στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά φιλοξενεί έναν χώρο που συνδυάζει γεύση, πολυτέλεια και διασκέδαση.