Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Έχοντας καθιερωθεί στο αθηναϊκό κέντρο σαν ένα σημείο αναφοράς για aperitivo αλλά και νόστιμες ιταλιάνικες ανάπαυλες γεύσεις, το Ami εξακολουθεί να γοητεύει με την α λα ιταλική πλατεία αύρα του και την άνεση με την οποία εξελίσσεται σε ένα τέλειο σποτ για χαλαρές εξόδους από νωρίς το απόγευμα. 

Πλέον, επενδύει ακόμη περισσότερο στη γευστική πτυχή του, με τον πολυβραβευμένο σεφ Δήμο Σαμουράκη να υπογράφει ένα νέο μενού που παντρεύει τη γαστρονομική παράδοση της γείτονος με τεχνική, δημιουργικότητα και εποχικότητα. Η προσέγγισή του βασίζεται στον σεβασμό στα υλικά και στην καθαρότητα των γεύσεων, με πιάτα που κινούνται ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά 3

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά 4

Στον καινούριο κατάλογο ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η Bruschetta Tartare, με φιλέτο μοσχαριού, αγκινάρα και lardo di Colonnata πάνω σε τραγανή μπρουσκέτα, η φρέγκολα μαγειρεμένη σε ζωμό μυδιών, μαζί με φιλέτο μυλοκόπι και πουρέ κολοκυθιού -μια σύνθεση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα της θάλασσας- καθώς και οι πίτσες, με κορυφαία επιλογή την εκδοχή με κρέμα γκοργκοντζόλα, σύκο και ρόκα, που ισορροπεί ανάμεσα στις γλυκές και αλμυρές νότες.

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά 1

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά 5

Η ανανεωμένη wine list και τα cocktails του μπαρ ολοκληρώνουν την εμπειρία, παραμένοντας πάντοτε πιστά στη φιλοσοφία του ιταλικού aperitivo.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ami Italian Bistrot

Βουλής & Απόλλωνος, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Eurovision night με τις καλύτερες πίτσες για delivery ανά γειτονιά

Οι γειτονιές της Αθήνας σε ρυθμό Eurovision: οι καλύτερες πίτσες για delivery έρχονται στο σπίτι σου πριν καν πεις FERTO.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/05/2026

Το Sumosan κάνει comeback στο One&Only Aesthesis

Το πολυβραβευμένο Sumosan επιστρέφει από τις 17 Μαΐου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μαζί με τη signature εκδοχή της σύγχρονης ιαπωνικής γαστρονομίας, μέσα από ένα ανανεωμένο pop-up concept που συνδυάζει refined γεύσεις, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και καλοκαιρινό luxury dining δίπλα στη θάλασσα.

Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2026 φάγαμε τα πιο νόστιμα tapas του Αιγαίου

Μια δυνατή ομάδα από τέσσερις βραβευμένους σεφ που υπηρετούν με πάθος την κουζίνα του τόπου τους, έφεραν για μια βραδιά όλη τη νοστιμιά του Νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Αθηνών.

Το PAF κάνει τώρα brunch και το Παγκράτι έχει νέο πρωινό στέκι

Από avocado toast με crunchy focaccia μέχρι αυγά πάνω σε double baked croissant, το νέο brunch του PAF φέρνει την bakery φιλοσοφία του Παγκρατίου από το πρωί.

Νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Ένα φαραωνικό project, ένα ιαπωνικό ταβερνάκι, τρεις νοσταλγικές επιστροφές, ένα φρέσκο καφενείο, μια off Broadway spritzerία, ένα πολλά υποσχόμενο σουβλάκι και όλα όσα φτάνουν προσεχώς στην πόλη.

Τα τρία νέα εστιατορικά διαμάντια των Δωδεκανήσων

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2026 από το "αθηνόραμα" δόθηκαν και φέτος, με 3 εστιατόρια των Δωδεκανήσων να βρίσκουν θέση για πρώτη φορά στη Βίβλο της εγχώριας γαστρονομίας.

Κι αν το Athens Street Food Festival είναι ο ορισμός του "Μαζί τα φάγαμε!";

Μια κουβέντα με τον Σταύρο Στριλιγκά του ASFF για όλα όσα κάνουν τόσο ζουμερά επιτυχημένη τη σημαντική διοργάνωση.