Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα «Άκρα», δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Γιάννης Λουκάκης και Σπύρος Πεδιαδιτάκης στα Άκρα

Συστήνεται ως "Φαγοποτική Λέσχη Θερμαϊκού", θα συνδυάζει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο και καφενείο – μεζεδάδικο, αλλά θα έχει χώρο και για φινετσάτη οινοποσία, ή κοκτέιλς με άποψη στο πολυπρόσωπο σκηνικό του. Ας αφήσουμε, όμως, τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη, το έτερο δημιουργικό ήμισυ του Γιάννη Λουκάκη, δηλαδή, να μας τα πει καλύτερα.

> Ψάχναμε από καιρό να βρούμε έναν χώρο για να στήσουμε κάτι που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της "Μούργας" και του "+Τροφή" σε ψωμί και γλυκό. Βρήκαμε λοιπόν το κτήριο που παλιά στέγαζε την ποτοποιία Σκανδάλη, κοντά στην πλατεία της Παναγίας Αχειροποιήτου. Όμως, βλέποντας το χώρο, σκεφτήκαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω.

> 'Έτσι προέκυψε το "Orbital", που θα είναι πολλά πράγματα σε ένα: στο υπόγειο θα βρίσκεται ένα εργαστήριο αρτοποιίας, που θα τροφοδοτεί τα δύο άλλα εστιατόρια, παράλληλα όμως, στο ισόγειο θα λειτουργεί αφ’ ενός ένα πρατήριο λιανικής, στο οποίο θα βγάζουμε ψωμιά – όχι μόνο αυτά των εστιατορίων, αλλά μεγαλύτερη γκάμα και ποικιλία – καθώς επίσης και πίτσες, πίτες, γλυκά, σνακς.

> Εκτός από πράγματα για το σπίτι ή το δρόμο, αυτή η πτυχή του "Orbital" θα προσφέρει επίσης πρωινά και brunch, με καφέ και ροφήματα, από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 7 το απόγευμα, σε demi-service λογική: θα έρχεσαι, δηλαδή, στον πάγκο, θα διαλέγεις τι θέλεις, θα το ζητάς, θα το πληρώνεις, θα κάθεσαι στο τραπέζι σου κι εμείς θα σου το σερβίρουμε. Αυτό το κομμάτι του "Orbital" θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις ερχόμενες εβδομάδες.

> Μετά τις 7 το απόγευμα, το κλίμα θα αλλάζει: θα ανεβαίνει λίγο η μουσική, θα ζωηρεύει η ατμόσφαιρα και θα ανοίγουν οι κάρτες του κρασιού, των κοκτέιλς και του φαγητού. Αυτό το κομμάτι του "Orbital" έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί, με θερμή ανταπόκριση, κι ίσως έχετε ήδη καταλάβει τη λογική του: είναι ένα concept αρκετά ελεύθερο, που ισορροπεί ανάμεσα στο καφενείο και το wine – resto, με χαλαρό και ελεύθερο πνεύμα.

> Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και η κουζίνα, με πιάτα που αλλάζουν πολύ συχνά, και βασίζονται στο τι βρίσκεται στην αγορά. Είναι πιάτα που έχουν την απλότητα του καφενείου, αλλά τη δουλειά και την προετοιμασία του εστιατορίου: το σνίτσελ πετεινού με μπάμιες τουρσί, για παράδειγμα, η τα σύζουμα μακαρόνια σε ζωμό βοδινού τον οποίο σιγομαγειρεύουμε για ώρες, είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.