
Συστήνεται ως "Φαγοποτική Λέσχη Θερμαϊκού", θα συνδυάζει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο και καφενείο – μεζεδάδικο, αλλά θα έχει χώρο και για φινετσάτη οινοποσία, ή κοκτέιλς με άποψη στο πολυπρόσωπο σκηνικό του. Ας αφήσουμε, όμως, τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη, το έτερο δημιουργικό ήμισυ του Γιάννη Λουκάκη, δηλαδή, να μας τα πει καλύτερα.
> Ψάχναμε από καιρό να βρούμε έναν χώρο για να στήσουμε κάτι που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της "Μούργας" και του "+Τροφή" σε ψωμί και γλυκό. Βρήκαμε λοιπόν το κτήριο που παλιά στέγαζε την ποτοποιία Σκανδάλη, κοντά στην πλατεία της Παναγίας Αχειροποιήτου. Όμως, βλέποντας το χώρο, σκεφτήκαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω.
> 'Έτσι προέκυψε το "Orbital", που θα είναι πολλά πράγματα σε ένα: στο υπόγειο θα βρίσκεται ένα εργαστήριο αρτοποιίας, που θα τροφοδοτεί τα δύο άλλα εστιατόρια, παράλληλα όμως, στο ισόγειο θα λειτουργεί αφ’ ενός ένα πρατήριο λιανικής, στο οποίο θα βγάζουμε ψωμιά – όχι μόνο αυτά των εστιατορίων, αλλά μεγαλύτερη γκάμα και ποικιλία – καθώς επίσης και πίτσες, πίτες, γλυκά, σνακς.
> Εκτός από πράγματα για το σπίτι ή το δρόμο, αυτή η πτυχή του "Orbital" θα προσφέρει επίσης πρωινά και brunch, με καφέ και ροφήματα, από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 7 το απόγευμα, σε demi-service λογική: θα έρχεσαι, δηλαδή, στον πάγκο, θα διαλέγεις τι θέλεις, θα το ζητάς, θα το πληρώνεις, θα κάθεσαι στο τραπέζι σου κι εμείς θα σου το σερβίρουμε. Αυτό το κομμάτι του "Orbital" θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις ερχόμενες εβδομάδες.
> Μετά τις 7 το απόγευμα, το κλίμα θα αλλάζει: θα ανεβαίνει λίγο η μουσική, θα ζωηρεύει η ατμόσφαιρα και θα ανοίγουν οι κάρτες του κρασιού, των κοκτέιλς και του φαγητού. Αυτό το κομμάτι του "Orbital" έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί, με θερμή ανταπόκριση, κι ίσως έχετε ήδη καταλάβει τη λογική του: είναι ένα concept αρκετά ελεύθερο, που ισορροπεί ανάμεσα στο καφενείο και το wine – resto, με χαλαρό και ελεύθερο πνεύμα.
> Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και η κουζίνα, με πιάτα που αλλάζουν πολύ συχνά, και βασίζονται στο τι βρίσκεται στην αγορά. Είναι πιάτα που έχουν την απλότητα του καφενείου, αλλά τη δουλειά και την προετοιμασία του εστιατορίου: το σνίτσελ πετεινού με μπάμιες τουρσί, για παράδειγμα, η τα σύζουμα μακαρόνια σε ζωμό βοδινού τον οποίο σιγομαγειρεύουμε για ώρες, είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.