Στη Σαρωνίδα, θα πιάσεις 'Λαβράκι' και πολλές άλλες θαλασσινές νοστιμιές

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ένα νησιωτικό σκηνικό, στα παράλια της Αττικής.

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα © Λεωνίδας Τούμπανος

Aπό το όνομα και μόνο του μαγαζιού καταλαβαίνετε ότι θα πετύχετε… "Λαβράκι" αν το προτιμήσετε για τις ψαροφαγικές σας εξορμήσεις. Κι αυτό επειδή στο εστιατόριο της Σαρωνίδας η καλή πρώτη ύλη και η νοστιμιά συνδυάζονται με τις ψαγμένες γευστικές προτάσεις, έχοντας ως φόντο ένα υπέροχο σκηνικό.

Με θέα τη θάλασσα, που είναι ακριβώς απέναντι, και με ένα ντεκόρ άκρως νησιώτικο, οι θαμώνες στο "Λαβράκι" απολαμβάνουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που ενθουσιάζουν.

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η σχάρα και το τηγάνι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ την απόλαυση απογειώνουν τα αλίπαστα. Από γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά αλλά και σεβίτσε λαβράκι και καρπάτσιο κόκκινου τόνου, μέχρι ζουμερό θράψαλο με λαδολέμονο, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή τα "καϊκίσια" ψάρια, η επιλογή είναι δική σας!

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Απαραίτητη είναι, φυσικά, και μια δροσερή σαλάτα, τα περιποιημένα συνοδευτικά, όπως η λαχταριστή φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και το ουζάκι ή το τσίπουρο.

Το Λαβράκι στη Σαρωνίδα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Μην παραλείψετε να ενδώσετε στον πειρασμό του σπυρωτού και κρεμώδους κριθαρότου με γαρίδα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Λαβράκι

Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 46o χιλ, Σαρωνίδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

The Zillers Pastry Bar: Το fine pastry σημείο της πόλης τώρα και με διαλεχτό ψωμί

Εδώ που γνωρίσαμε την έννοια του fine dining στα επιδόρπια, τώρα χαιρόμαστε και εκλεκτό ψωμί, ενώ η φίνα boulangerie του, με βουτυράτα κρουασάν, αλμυρές πίτες και αφράτα rolls, κάνει το Zillers Pastry Bar τον ιδανικό breakfast προορισμό μας.

14/07/2025

Πεντανόστιμες ταράτσες στο αθηναϊκό κέντρο

Δίνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι μια αναζωογονητική ανάσα δροσιάς, νοστιμιάς και μοναδικής θέας στο καυτό κέντρο της πόλης.

Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη σομελιέ στη Μεγάλη Βρετανία είναι Ελληνίδα

Η Wine Director στο διάστερο Da Terra αναδείχθηκε UK Sommelier of the Year 2025. Μιλά στο 'α' για τη διάκριση αυτή, την πορεία της και το εστιατορικό σύμπαν του Λονδίνου.

Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Τι γεύση έχει η φροντισμένη κουζίνα του Θωμά Μάτσα στο περίφημο Alemagou.

Beefbar Mykonos: Απο τη κυανή ακτή στη καρδιά των κυκλάδων

Στο σταυροδρόμι του κοσμοπολίτικου στυλ και της κυκλαδίτικης αύρας, το Beefbar Mykonos επανασυστήνεται ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός γεύσης και απόλαυσης.

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.