Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά

Στο Τanpopo, o δημοφιλής παρουσιαστής αλλά και γευσιπλάστης Σωτήρης Κοντιζάς, μας έβαλε να δούμε μια cult γιαπωνέζικη ταινία που ήξερε μόνο ο ίδιος. Στο Hafu, το νέο εστιατόριό του, δε θα ψάχνουμε την ταινία, καθώς αυτή θα διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Μια κλασική, αγαπημένη ταινία, που είχες καιρό να δεις, ίσως να σου έλειψε κιόλας, και τώρα παίζεται remastered σε νέα ΙΜΑΧ αίθουσα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνει comeback με ένα director's cut που θα έλεγαν κι ο Χρήστος Μήτσης με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο. Το Hafu είναι η φυσική μαγειρική συνέχεια μιας πορείας, το νέο σπίτι μιας κουζίνας, μιας ομάδας και ενός μενού που όσο να πεις, άφησε ιστορία στα αθηναϊκά της εστίασης πεπραγμένα.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 1

Burger μπακαλιάρου και τηγανητό κοτόπουλο, πατατόψωμο, soba noodles με ταχίνι και πέστροφα - κάποιοι από τους διάσημους πρωταγωνιστές. Πιάτα που αγαπήθηκαν σε remastered εκδοχές. 

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 3

Το πιάνουν από εκεί που το άφησανκαι σύντομα έρχεται και το sequel, η λογική εξέλιξη. Επιστροφή στο Μέλλον, με νέους πρωταγωνιστές, που μιλούν όμως την ίδια γλώσσα (τα ελληνοιαπωνικά). Εξού και το όνομα. Hafu: ιαπωνικός όρος που αναφέρεται σε άτομο με μισή ιαπωνική και μισή μη ιαπωνική καταγωγή. Όπως ο Σωτήρης. Και το μενού του.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 2

Στα σκηνικά οι Χωρογράφοι, η αρχιτεκτονική ομάδα με βάση τη Σύρο που ανέλαβε το σχεδιασμό του εστιατορίου, ενώ στην καλλιτεχνική διεύθυνση, όπως και στο Tanpopo, ο Γιάννης Πέτρου από τη Λάρισα.


Info

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

Κρατήσεις: hafu.gr | Τηλ. 215 2155550 (Ώρες επικοινωνίας 17:30-20:30) | 

Ανοιχτά Δευτ. - Παρ. 18.00 - 23.00

Η κεντρική μπάρα διατίθεται για όσους δεν έχουν κάνει κράτηση.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς η ελληνική γαστροταβέρνα έγινε εξαγώγιμο είδος

Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
24/06/2025

Πού τρώμε στην Πάρο και την Αντίπαρο τώρα

Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού