Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά

Στο Τanpopo, o δημοφιλής παρουσιαστής αλλά και γευσιπλάστης Σωτήρης Κοντιζάς, μας έβαλε να δούμε μια cult γιαπωνέζικη ταινία που ήξερε μόνο ο ίδιος. Στο Hafu, το νέο εστιατόριό του, δε θα ψάχνουμε την ταινία, καθώς αυτή θα διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Μια κλασική, αγαπημένη ταινία, που είχες καιρό να δεις, ίσως να σου έλειψε κιόλας, και τώρα παίζεται remastered σε νέα ΙΜΑΧ αίθουσα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνει comeback με ένα director's cut που θα έλεγαν κι ο Χρήστος Μήτσης με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο. Το Hafu είναι η φυσική μαγειρική συνέχεια μιας πορείας, το νέο σπίτι μιας κουζίνας, μιας ομάδας και ενός μενού που όσο να πεις, άφησε ιστορία στα αθηναϊκά της εστίασης πεπραγμένα.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 1

Burger μπακαλιάρου και τηγανητό κοτόπουλο, πατατόψωμο, soba noodles με ταχίνι και πέστροφα - κάποιοι από τους διάσημους πρωταγωνιστές. Πιάτα που αγαπήθηκαν σε remastered εκδοχές. 

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 3

Το πιάνουν από εκεί που το άφησανκαι σύντομα έρχεται και το sequel, η λογική εξέλιξη. Επιστροφή στο Μέλλον, με νέους πρωταγωνιστές, που μιλούν όμως την ίδια γλώσσα (τα ελληνοιαπωνικά). Εξού και το όνομα. Hafu: ιαπωνικός όρος που αναφέρεται σε άτομο με μισή ιαπωνική και μισή μη ιαπωνική καταγωγή. Όπως ο Σωτήρης. Και το μενού του.

To εστιατόριο Hafu του Σωτήρη Κοντιζά 2

Στα σκηνικά οι Χωρογράφοι, η αρχιτεκτονική ομάδα με βάση τη Σύρο που ανέλαβε το σχεδιασμό του εστιατορίου, ενώ στην καλλιτεχνική διεύθυνση, όπως και στο Tanpopo, ο Γιάννης Πέτρου από τη Λάρισα.


Info

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

Κρατήσεις: hafu.gr | Τηλ. 215 2155550 (Ώρες επικοινωνίας 17:30-20:30) | 

Ανοιχτά Δευτ. - Παρ. 18.00 - 23.00

Η κεντρική μπάρα διατίθεται για όσους δεν έχουν κάνει κράτηση.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.