Στις Yphes, για μεσογειακή κουζίνα από τον σεφ Νίκο Ζερβό

Το μπιστρό του αθηναϊκού κέντρου έχει χαλαρό ύφος και γεύσεις με άποψη.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας

Μετρά λίγους μήνες παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας και την speakeasy γωνιά της οδού Κτενά το μπιστρό Yphes, ωστόσο μοιάζει να έχει ήδη το κοινό του. Κάτι που διαπίστωσα από τα γεμάτα τραπέζια στο μικρό feelgood εσωτερικό του όσο και στις καρέκλες του εξωτερικού χώρου, ένα random απόγευμα καθημερινής που το επισκέφθηκα. 

Το συγκεκριμένο γευστικό σποτ συστήνεται σαν μια πρόταση μεσογειακής κουζίνας με διεθνή twists (κυρίως από Ασία μεριά) και -εκ του αποτελέσματος- παραδίδει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 6

Επικεφαλής των γευστικών πεπραγμένων εδώ ο Νίκος Ζερβός, σεφ με εμπειρία σε γαλονάτες κουζίνες σαν αυτές του Χριστόφορου Πέσκια και του Αστέριου Κουστούδη, στην παρθενική του δουλειά σαν πρώτο βιολί ενός εστιατορίου. Η παρακαταθήκη του πρότερου μαγειρικού του βίου δίνει διακριτικά το παρών, μαζί με τις ξεκάθαρα δικές του ιδέες.   

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 3

Δυνατή αρχή με τα ψητά σπαράγγια με άγρια χόρτα, τηγανητό κρεμμύδι για το crunchiness αλλά και μια αίσθηση γλύκας, συν σκόρδο και ένα ενδιαφέρον dressing με κίτρο και τρούφα - ένα από τα αξιομνημόνευτα πιάτα της εν λόγω 'κατηγορίας' που δοκίμασα εσχάτως.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 2

Το ίδιο ισχύει και για το μοσχαρίσιο ταρτάρ, που ο σεφ Ζερβός δε φοβάται να το παντρέψει με έναν έντονο αφρό παρμεζάνας: Εδώ θα πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός στη δοσολογία της μπουκιάς σου καθώς ο αφρός σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να σκεπάσει το ωραία κομμένο και ποιοτικό κρέας, ειδικά συνδυαστικά με τα τσιπς πατάτας που επίσης υπάρχουν στο πιάτο. 

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 4

Τα ταλιολίνι με ταρτάρ καραβίδας ικανοποιούν το σκοπό τους σαν μια pasta με θαλασσινά - προτείνεται καλό ανακάτεμα καθώς πρόκειται για πιάτο που λειτουργεί καλύτερα συνδυαστικά. Πριν από αυτά, θα βρεις όσα αναζητάς σε ένα καλό σεβίτσε με την αντίστοιχη επιλογή - με λαβράκι στην προκειμένη περίπτωση, σε μια κλασική εκτέλεση.

Φινάλε με κρέας και πιο συγκεκριμένα με τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια στηθοπλευρά και το χεράκι αρνιού. Στην πρώτη συνθήκη, η κάπως πιο σκληρή υφή του κρέατος δεν επηρεάζει τη νοστιμιά του, ενώ εκτίμησα το γεγονός πως σαν συνοδευτικό καταφθάνει κινέζικο λάχανο με κίμτσι.  Ακριβές σε ψήσιμο, υφή και γεύση το δεύτερο, πλαισιώνεται με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και μια αξιοπρόσεκτη σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 5

Οκ τα επιδόρπια (με best seller το pistachio τιραμισού), περιεκτική λίστα κρασιών με ελληνικό κυρίως αμπελώνα και πολύ καλή δουλειά στο μπαρ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Yphes

Κτενά 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.