Στις Yphes, για μεσογειακή κουζίνα από τον σεφ Νίκο Ζερβό

Το μπιστρό του αθηναϊκού κέντρου έχει χαλαρό ύφος και γεύσεις με άποψη.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας

Μετρά λίγους μήνες παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας και την speakeasy γωνιά της οδού Κτενά το μπιστρό Yphes, ωστόσο μοιάζει να έχει ήδη το κοινό του. Κάτι που διαπίστωσα από τα γεμάτα τραπέζια στο μικρό feelgood εσωτερικό του όσο και στις καρέκλες του εξωτερικού χώρου, ένα random απόγευμα καθημερινής που το επισκέφθηκα. 

Το συγκεκριμένο γευστικό σποτ συστήνεται σαν μια πρόταση μεσογειακής κουζίνας με διεθνή twists (κυρίως από Ασία μεριά) και -εκ του αποτελέσματος- παραδίδει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 6

Επικεφαλής των γευστικών πεπραγμένων εδώ ο Νίκος Ζερβός, σεφ με εμπειρία σε γαλονάτες κουζίνες σαν αυτές του Χριστόφορου Πέσκια και του Αστέριου Κουστούδη, στην παρθενική του δουλειά σαν πρώτο βιολί ενός εστιατορίου. Η παρακαταθήκη του πρότερου μαγειρικού του βίου δίνει διακριτικά το παρών, μαζί με τις ξεκάθαρα δικές του ιδέες.   

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 3

Δυνατή αρχή με τα ψητά σπαράγγια με άγρια χόρτα, τηγανητό κρεμμύδι για το crunchiness αλλά και μια αίσθηση γλύκας, συν σκόρδο και ένα ενδιαφέρον dressing με κίτρο και τρούφα - ένα από τα αξιομνημόνευτα πιάτα της εν λόγω 'κατηγορίας' που δοκίμασα εσχάτως.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 2

Το ίδιο ισχύει και για το μοσχαρίσιο ταρτάρ, που ο σεφ Ζερβός δε φοβάται να το παντρέψει με έναν έντονο αφρό παρμεζάνας: Εδώ θα πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός στη δοσολογία της μπουκιάς σου καθώς ο αφρός σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να σκεπάσει το ωραία κομμένο και ποιοτικό κρέας, ειδικά συνδυαστικά με τα τσιπς πατάτας που επίσης υπάρχουν στο πιάτο. 

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 4

Τα ταλιολίνι με ταρτάρ καραβίδας ικανοποιούν το σκοπό τους σαν μια pasta με θαλασσινά - προτείνεται καλό ανακάτεμα καθώς πρόκειται για πιάτο που λειτουργεί καλύτερα συνδυαστικά. Πριν από αυτά, θα βρεις όσα αναζητάς σε ένα καλό σεβίτσε με την αντίστοιχη επιλογή - με λαβράκι στην προκειμένη περίπτωση, σε μια κλασική εκτέλεση.

Φινάλε με κρέας και πιο συγκεκριμένα με τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια στηθοπλευρά και το χεράκι αρνιού. Στην πρώτη συνθήκη, η κάπως πιο σκληρή υφή του κρέατος δεν επηρεάζει τη νοστιμιά του, ενώ εκτίμησα το γεγονός πως σαν συνοδευτικό καταφθάνει κινέζικο λάχανο με κίμτσι.  Ακριβές σε ψήσιμο, υφή και γεύση το δεύτερο, πλαισιώνεται με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και μια αξιοπρόσεκτη σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.

Το εστιατόριο Yphes στο κέντρο της Αθήνας 5

Οκ τα επιδόρπια (με best seller το pistachio τιραμισού), περιεκτική λίστα κρασιών με ελληνικό κυρίως αμπελώνα και πολύ καλή δουλειά στο μπαρ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Yphes

Κτενά 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.