
Το Lost Athens έχει χαρακτηριστεί πολλά από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 2019: παρεΐστικο, μοντέρνο, urban, φιλόξενο, industrial. Περνώντας το κατώφλι του γνωστού εστιατορίου στο Παγκράτι μπορείς να καταλάβεις πως ταιριάζουν λίγο-πολύ όλα τα παραπάνω. Κι ας τρέχει πλέον υπό νέα ομάδα, σε μια καινούρια αρχή.

Σε έναν φωτεινό και ‘ανοιχτό’ χώρο που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες τζαμαρίες, την εντυπωσιακή σκάλα, την ανοιχτή κουζίνα και τη μίνιμαλ διακόσμηση (πάντα θα σου αποσπάσει την προσοχή ένα neon sign), το Lost Athens εξακολουθεί να σε προσκαλεί να ‘αράξεις’ μαζί του, με ένα ποτό και ένα νόστιμο πιάτο - ή και περισσότερα.
Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία και το ύφος που υπηρετεί, ειδικά με τις νέες προσθήκες στο ντεκόρ και το ολοκαίνουργιο μενού με την υπογραφή του σεφ Σπύρου Κασσελούρη.

Βασικός σκοπός του Lost Athens λοιπόν είναι να γίνει και πάλι το στέκι σου: Απορρίπτοντας την αυστηρή, κλασική έννοια του εστιατορίου, απευθύνεται τόσο σε εκείνους που θέλουν να απολαύσουν καλή κουζίνα όσο και σε αυτούς που επιθυμούν να ‘ξελαμπικάρουν’ μετά τη δουλειά με ένα ελαφρύ κοκτέιλ στο χέρι.
Ετσι κι εμείς εξερευνήσαμε πρώτα το μενού των ποτών, όπου έχει προστεθεί μία λίστα με 5 δροσερά spritzes, δημιουργίες του Κωνσταντίνου Βαβάτση. Προσωπικό αγαπημένο το spritz με λικέρ κουμκουάτ και μαστίχα, με έντονη και πολύ ευχάριστη γεύση, και το πρωτότυπο spritz με elderflower, μελισόχορτο και ρετσίνα.


Το μενού του φαγητού χαρακτηρίζει η elevated μεσογειακή προσέγγιση, με τα πιάτα του σεφ Κασσελούρη, του Θοδωρή Χουντάση και της υπόλοιπης ομάδας να είναι ελαφρά, εποχιακά αλλά και συγκεκριμένα. Ξεκινήσαμε με την πολύχρωμη σαλάτα παντζάρι, με τσαλαφούτι, ανθότυρο και φράουλα, έναν άκρως ανοιξιάτικο συνδυασμό γεύσεων. Ένα παραπάνω edge είχε και η Lost Athens εκδοχή της αθηναϊκής σαλάτας με καπνιστή πέστροφα, η οποία σερβίρεται neatly μέσα σε τάρτα πατάτας.
Τρίτο στη σειρά των ορεκτικών είναι το ταρτάρ μοσχαριού, με μουστάρδα ντιζόν, τσιτσίραβλα (είδος χόρτου από την Μαγνησία), και αβγά ρέγκας, σερβιρισμένα πάνω σε μία τραγανή, παξιμαδένια βάση. Εκλεπτυσμένο αλλά ίσως σε μπερδέψει λόγω της πληθωρικότητάς του.


Στα κυρίως, αγαπημένο πιάτο και των ίδιων των σεφ φαίνεται να είναι η τσιπούρα με καψαλισμένο αρακά και χόρτα - πρόκειται για τη γευστική συνεργασία των δυο τους, χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία στον τομέα της εστίασης, στην Τήνο.
Χορταστικό και decadent είναι επίσης το μοσχάρι με ψητά καρότα Σάρλοτ (πολύ βουτυρένια υφή) και κρεμμύδια, το οποίο συνοδεύεται με την κατάλληλη λευκή σος για μία ικανοποιητική μπουκιά. Αξίζει προσοχή και το γεμιστό κοτόπουλο με μους και ραγού καλαμπόκι με μανιτάρια σαμπινιον.



Στα επιδόρπια, το πρώτο που προκαλεί εντύπωση είναι σίγουρα το elevated ‘ποντικάκι’ με κρέμα σοκολάτας τονκα, τζελ σαγκουίνι και καραμελωμένο φουντούκι, ενώ προσωπικό highlight ήταν η lemon pie - αν και με δυσκόλεψε λίγο στο να κόψω τη σκληρή μπισκοτένια βάση της.


Το Lost Athens προσφέρει επίσης την εμπειρία των live DJ sets σε καθημερινή βάση, με ένα ρεπερτόριο- remix ελληνικών και ξένων κομματιών.