Τι γεύση έχει το 'νέο' Lost Athens;

Το δημοφιλές σημείο του Παγκρατίου τρέχει πια με νέα ομάδα. Το επισκεφθήκαμε και δοκιμάσαμε το νέο μενού από τον σεφ Σπύρο Κασσελούρη και τους συνεργάτες του.

lost © Λεωνίδας Τούμπανος

Το Lost Athens έχει χαρακτηριστεί πολλά από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 2019: παρεΐστικο, μοντέρνο, urban, φιλόξενο, industrial. Περνώντας το κατώφλι του γνωστού εστιατορίου στο Παγκράτι μπορείς να καταλάβεις πως ταιριάζουν λίγο-πολύ όλα τα παραπάνω. Κι ας τρέχει πλέον υπό νέα ομάδα, σε μια καινούρια αρχή. 

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε έναν φωτεινό και ‘ανοιχτό’ χώρο που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες τζαμαρίες, την εντυπωσιακή σκάλα, την ανοιχτή κουζίνα και τη μίνιμαλ διακόσμηση (πάντα θα σου αποσπάσει την προσοχή ένα neon sign), το Lost Athens εξακολουθεί να σε προσκαλεί να ‘αράξεις’ μαζί του, με ένα ποτό και ένα νόστιμο πιάτο - ή και περισσότερα.

Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία και το ύφος που υπηρετεί, ειδικά με τις νέες προσθήκες στο ντεκόρ και το ολοκαίνουργιο μενού με την υπογραφή του σεφ Σπύρου Κασσελούρη.

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Βασικός σκοπός του Lost Athens λοιπόν είναι να γίνει και πάλι το στέκι σου: Απορρίπτοντας την αυστηρή, κλασική έννοια του εστιατορίου, απευθύνεται τόσο σε εκείνους που θέλουν να απολαύσουν καλή κουζίνα όσο και σε αυτούς που επιθυμούν να ‘ξελαμπικάρουν’ μετά τη δουλειά με ένα ελαφρύ κοκτέιλ στο χέρι.

Ετσι κι εμείς εξερευνήσαμε πρώτα το μενού των ποτών, όπου έχει προστεθεί μία λίστα με 5 δροσερά spritzes, δημιουργίες του Κωνσταντίνου Βαβάτση. Προσωπικό αγαπημένο το spritz με λικέρ κουμκουάτ και μαστίχα, με έντονη και πολύ ευχάριστη γεύση, και το πρωτότυπο spritz με elderflower, μελισόχορτο και ρετσίνα.

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού του φαγητού χαρακτηρίζει η elevated μεσογειακή προσέγγιση, με τα πιάτα του σεφ Κασσελούρη, του Θοδωρή Χουντάση και της υπόλοιπης ομάδας να είναι ελαφρά, εποχιακά αλλά και συγκεκριμένα. Ξεκινήσαμε με την πολύχρωμη σαλάτα παντζάρι, με τσαλαφούτι, ανθότυρο και φράουλα, έναν άκρως ανοιξιάτικο συνδυασμό γεύσεων. Ένα παραπάνω edge είχε και η Lost Athens εκδοχή της αθηναϊκής σαλάτας με καπνιστή πέστροφα, η οποία σερβίρεται neatly μέσα σε τάρτα πατάτας.

Τρίτο στη σειρά των ορεκτικών είναι το ταρτάρ μοσχαριού, με μουστάρδα ντιζόν, τσιτσίραβλα (είδος χόρτου από την Μαγνησία), και αβγά ρέγκας, σερβιρισμένα πάνω σε μία τραγανή, παξιμαδένια βάση. Εκλεπτυσμένο αλλά ίσως σε μπερδέψει λόγω της πληθωρικότητάς του.

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα κυρίως, αγαπημένο πιάτο και των ίδιων των σεφ φαίνεται να είναι η τσιπούρα με καψαλισμένο αρακά και χόρτα - πρόκειται για τη γευστική συνεργασία των δυο τους, χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία στον τομέα της εστίασης, στην Τήνο.

Χορταστικό και decadent είναι επίσης το μοσχάρι με ψητά καρότα Σάρλοτ (πολύ βουτυρένια υφή) και κρεμμύδια, το οποίο συνοδεύεται με την κατάλληλη λευκή σος για μία ικανοποιητική μπουκιά. Αξίζει προσοχή και το γεμιστό κοτόπουλο με μους και ραγού καλαμπόκι με μανιτάρια σαμπινιον.

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα επιδόρπια, το πρώτο που προκαλεί εντύπωση είναι σίγουρα το elevated ‘ποντικάκι’ με κρέμα σοκολάτας τονκα, τζελ σαγκουίνι και καραμελωμένο φουντούκι, ενώ προσωπικό highlight ήταν η lemon pie - αν και με δυσκόλεψε λίγο στο να κόψω τη σκληρή μπισκοτένια βάση της.

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

lost
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Lost Athens προσφέρει επίσης την εμπειρία των live DJ sets σε καθημερινή βάση, με ένα ρεπερτόριο- remix ελληνικών και ξένων κομματιών.



 

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.