
Όποια και να είναι η νέα δημιουργία του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, βραβευμένου με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο, δε θα δυσκολευτούμε να την εμπιστευτούμε. Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά smash burgers. Το νέο εγχείρημά του λοιπόν ονομάζεται Munchy, άνοιξε επισήμως τις πόρτες του στα μέσα Μαρτίου και προσφέρει λαχταριστές επιλογές για τους λάτρεις του street food - και όχι μόνο γι αυτούς.
Με βασική αρχή τις καλύτερες πρώτες ύλες, στο Munchy θα βρεις μία elevated εκδοχή του burger σε πέντε βασικές γεύσεις: Από το κλασσικό cheeseburger μέχρι και το φαντασμαγορικό Korean kimchi burger με buttermilk fried chicken, λιωμένο τυρί cheddar, kimchi, τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, χειροποίητη μαγιονέζα και maple syrup.
Σερβίρεται επίσης το Double smash chili garlic avocado burger, που αποτελείται από δύο smashed μπιφτέκια από κιμά Black Angus, cheddar, καραμελωμένο κρεμμύδι, τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο iceberg και chili garlic avocado mayo η οποία του δίνει αυτό το ‘ουμφ’ που ξεχωρίζει.
Οι πιο μερακλήδες μπορούν να συνδυάσουν τα παρά πάνω με μία "μπόλικη" μερίδα από πατάτες με truffle σως, παρμεζάνα και μπέικον ή με τις επικές smashed fries με Πατάτες τηγανητές smashed με μπιφτέκι, πίκλα, κομματάκια μπέικον και την σως-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.
Το Munchy ανήκει σε ένα μεγαλύτερο food hall με ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Γιακαλή και συνοδοιπόρο τον επί χρόνια συνεργάτη του σεφ Νίκο Τζώρζη, όμως σκοπός είναι να επεκταθεί και σε μία ακόμα τοποθεσία σε δεύτερο στάδιο.
Προς το παρόν το μενού είναι μόνο to-go ή take away, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Άλλες γευστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να δοκιμάσει κάτω από την ίδια στέγη του food hall είναι το Penne, με ζυμαρικά, το Soovla, με επιλογές σε σουβλάκια, ενώ σε λίγο καιρό θα ανοίξει το Holly Bowl για μία πιο healthy εναλλακτική και το Μαντέμι για μαγειρευτό φαγητό.
Info:
Αρχιπελάγους 71, Γλυφάδα
Τηλέφωνο: 21 3088 3606
Ανοιχτό Τρίτη-Κυριακή από τις 16:00 μέχρι τις 23:30
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.