"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα

Γνώριζες για τι ακριβώς μιλάμε όταν η κουβέντα πηγαίνει στο ryotei; Πρόκειται για έναν τύπο παραδοσιακού high end ιαπωνικού εστιατορίου, που συχνά αντιπροσωπεύει και τη γαστρονομική κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Δεν πρόκειται όμως μόνο για εκείνα που βγαίνουν από την κουζίνα. Στα ryotei είναι επιβεβλημένος ο sophisticated χώρος, που ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα, με διαφορετικές αίθουσες που διαθέτουν χαλιά τατάμι αλλά και ιαπωνικό κήπο, που αναδεικνύει την αλλαγή των εποχών. Τα ryotei γνώρισαν τεράστια άνθιση στην Ιαπωνία από τις αρχές του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα, ενώ ήταν δημοφιλή για συναντήσεις πολιτικών και επιχειρηματιών. ryotei 118

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 9

Λίγα ryotei έχουν επιβιώσει εκτός του Κιότο και του Τόκιο - όλα όμως θεωρούνται πολύτιμα για τη διατήρηση της κουλτούρας στην Ιαπωνία, έστω και με ελαφρώς διαφοροποιημένο κόνσεπτ από το κλασικό τους. 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 1

Ακριβώς από εκεί λοιπόν αντλεί έμπνευση για το όνομα στο νέο του εστιατόριο ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, που συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Κατερίνα Κουρμούλη, τον Γιάννη Νεζιράι και τον Ανδρέα Κωνσταντουδάκη. Το "Ryōtei 118" άνοιξε στα μέσα Νοεμβρίου στη Γλυφάδα και -αντιθέτως με όσα διάβασες προηγουμένως- συστήνεται ως μια ανοιχτή σε όλους, χαλαρή και μοντέρνα ιαπωνική gastropub. 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 3

Ο σεφ -και πατρόν πια- Κουρκούτας βρίσκει έτσι κι ένα καινούριο τερέν για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, πέρα από το πεδίο των έξοχων ωμών και του πολύ καλού σούσι στο εστιατόριο "Ιθάκη". 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 7

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 5

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 6

Το "Ryōtei 118" στήνει την μπάρα του μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα και βγάζει λίγα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, σε ένα μοντέρνο και άνετο περιβάλλον. Στο μικρό και ευέλικτο μενού του βρίσκεις μεταξύ άλλων σούσι (hosomaki και signature rolls, καθώς και λιγότερες προτάσεις σε σασίμι και νιγκίρι), γκιόζα με χοιρινό, λάχανο και πόνζου σκόρδου, ράμεν με κοτόπουλο, katsu sando καθώς και ένα best seller έως τώρα smash burger με διπλό μπιφτέκι και umami sauce. Πλαισιώνεις με κλασικά κοκτέιλ, μπύρα ή σάκε.


Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 2


Info

Γούναρη 118, Γλυφάδα
Τηλ. 211 2181647
Ανοιχτά καθημερινά από 16.30, Σαβ., Κυρ. από 13.30

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.