Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Σύρος_Porte και Ikigai

Σύρος. Η ατμοσφαιρική Κυκλαδίτισσα είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους θέλουν να προσδώσουν γούστο στις διακοπές τους και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας με πολλές και ιδιαίτερες επιλογές για ποτό και φαγητό. 

Ακριβώς τέτοιες είναι το Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουριο Ikigai Sushi Bar - σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Μπαίνοντας στην πέμπτη σεζόν λειτουργίας του, το Porte επιστρέφει ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του καλεσμένου. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αποτελεί ένα cocktail bar- σήμα κατατεθέν της περιοχής και σταθερό σημείο συνάντησης για locals και επισκέπτες του νησιού. Η κομψή του διακόσμηση παντρεύει την κλασική αισθητική της Σύρου με μοντέρνα στοιχεία.  

Ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής είναι αυτός που επιμελείται τη λίστα των cocktails, με ενδιαφέροντα signatures που προκύπτουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το Porte Galleria Del Cocktail σε υποδέχεται από το πρωί, (και) για ποιοτικό καφέ και brunch. 

Απέναντί του, το Ikigai Sushi Bar επενδύει στο σούσι, στην πιο αυθεντική και άκρως ιαπωνική εκδοχή του. Ο executive chef Γρηγόρης Αποστόλου (με θητεία σε Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Kitzbühel, στην Αυστρία) και ο head chef Αναστάσιος Κόντης (με γαστρονομικά γαλόνια σε sushi bars της Ολλανδίας) ποντάρουν στην απόλυτη νοστιμιά της κουλτούρας της Άπω Ανατολής, με umami γεύσεις και συνθέσεις από ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, καθώς και ένα raw bar με ολόφρεσκα ψάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή bar-restaurants της Αθήνας

Μέρη στα οποία βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, για ωραίες μουσικές και εξίσου ωραία ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Agrios: Μια χασαποταβέρνα εισβάλλει στα σικ Ιλίσια πεδία

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

Το #2016 στα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας: Πού πίναμε και τρώγαμε, 10 χρόνια πριν

Με αφορμή το viral trend στα social media γυρίζουμε πίσω τον χρόνο και θυμόμαστε τις αφίξεις του 2016 - αλλά και τι υπόσχόταν κάθε μία από αυτές. Ποια μαγαζιά υπάρχουν ακόμη;

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σούσι α λα ελληνικά στο 'Φίτα'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας μας συστήνεται ξανά

Ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τη μπάρα του;

Λονδίνο à la grecque: Η Premier League της ελληνικής γεύσης

Το Λονδίνο δεν σταμάτησε στιγμή να τρώει ελληνικά τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως το κάνει καλύτερα από ποτέ. Φροντίζουν γι’ αυτό εστιατόρια και σεφ σαν αυτούς που ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές.