Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Σύρος_Porte και Ikigai

Σύρος. Η ατμοσφαιρική Κυκλαδίτισσα είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους θέλουν να προσδώσουν γούστο στις διακοπές τους και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας με πολλές και ιδιαίτερες επιλογές για ποτό και φαγητό. 

Ακριβώς τέτοιες είναι το Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουριο Ikigai Sushi Bar - σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Μπαίνοντας στην πέμπτη σεζόν λειτουργίας του, το Porte επιστρέφει ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του καλεσμένου. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αποτελεί ένα cocktail bar- σήμα κατατεθέν της περιοχής και σταθερό σημείο συνάντησης για locals και επισκέπτες του νησιού. Η κομψή του διακόσμηση παντρεύει την κλασική αισθητική της Σύρου με μοντέρνα στοιχεία.  

Ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής είναι αυτός που επιμελείται τη λίστα των cocktails, με ενδιαφέροντα signatures που προκύπτουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το Porte Galleria Del Cocktail σε υποδέχεται από το πρωί, (και) για ποιοτικό καφέ και brunch. 

Απέναντί του, το Ikigai Sushi Bar επενδύει στο σούσι, στην πιο αυθεντική και άκρως ιαπωνική εκδοχή του. Ο executive chef Γρηγόρης Αποστόλου (με θητεία σε Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Kitzbühel, στην Αυστρία) και ο head chef Αναστάσιος Κόντης (με γαστρονομικά γαλόνια σε sushi bars της Ολλανδίας) ποντάρουν στην απόλυτη νοστιμιά της κουλτούρας της Άπω Ανατολής, με umami γεύσεις και συνθέσεις από ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, καθώς και ένα raw bar με ολόφρεσκα ψάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.