Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Σύρος_Porte και Ikigai

Σύρος. Η ατμοσφαιρική Κυκλαδίτισσα είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους θέλουν να προσδώσουν γούστο στις διακοπές τους και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας με πολλές και ιδιαίτερες επιλογές για ποτό και φαγητό. 

Ακριβώς τέτοιες είναι το Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουριο Ikigai Sushi Bar - σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Μπαίνοντας στην πέμπτη σεζόν λειτουργίας του, το Porte επιστρέφει ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του καλεσμένου. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αποτελεί ένα cocktail bar- σήμα κατατεθέν της περιοχής και σταθερό σημείο συνάντησης για locals και επισκέπτες του νησιού. Η κομψή του διακόσμηση παντρεύει την κλασική αισθητική της Σύρου με μοντέρνα στοιχεία.  

Ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής είναι αυτός που επιμελείται τη λίστα των cocktails, με ενδιαφέροντα signatures που προκύπτουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το Porte Galleria Del Cocktail σε υποδέχεται από το πρωί, (και) για ποιοτικό καφέ και brunch. 

Απέναντί του, το Ikigai Sushi Bar επενδύει στο σούσι, στην πιο αυθεντική και άκρως ιαπωνική εκδοχή του. Ο executive chef Γρηγόρης Αποστόλου (με θητεία σε Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Kitzbühel, στην Αυστρία) και ο head chef Αναστάσιος Κόντης (με γαστρονομικά γαλόνια σε sushi bars της Ολλανδίας) ποντάρουν στην απόλυτη νοστιμιά της κουλτούρας της Άπω Ανατολής, με umami γεύσεις και συνθέσεις από ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, καθώς και ένα raw bar με ολόφρεσκα ψάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.