Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Σύρος_Porte και Ikigai

Σύρος. Η ατμοσφαιρική Κυκλαδίτισσα είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους θέλουν να προσδώσουν γούστο στις διακοπές τους και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας με πολλές και ιδιαίτερες επιλογές για ποτό και φαγητό. 

Ακριβώς τέτοιες είναι το Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουριο Ikigai Sushi Bar - σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Μπαίνοντας στην πέμπτη σεζόν λειτουργίας του, το Porte επιστρέφει ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του καλεσμένου. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αποτελεί ένα cocktail bar- σήμα κατατεθέν της περιοχής και σταθερό σημείο συνάντησης για locals και επισκέπτες του νησιού. Η κομψή του διακόσμηση παντρεύει την κλασική αισθητική της Σύρου με μοντέρνα στοιχεία.  

Ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής είναι αυτός που επιμελείται τη λίστα των cocktails, με ενδιαφέροντα signatures που προκύπτουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το Porte Galleria Del Cocktail σε υποδέχεται από το πρωί, (και) για ποιοτικό καφέ και brunch. 

Απέναντί του, το Ikigai Sushi Bar επενδύει στο σούσι, στην πιο αυθεντική και άκρως ιαπωνική εκδοχή του. Ο executive chef Γρηγόρης Αποστόλου (με θητεία σε Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Kitzbühel, στην Αυστρία) και ο head chef Αναστάσιος Κόντης (με γαστρονομικά γαλόνια σε sushi bars της Ολλανδίας) ποντάρουν στην απόλυτη νοστιμιά της κουλτούρας της Άπω Ανατολής, με umami γεύσεις και συνθέσεις από ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, καθώς και ένα raw bar με ολόφρεσκα ψάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.