Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής για κορυφαίο ψάρι και ολόφρεσκα θαλασσινά

Οι θαλασσοφαγικές πινέζες που πρέπει να προστεθούν αυτή την περίοδο στον ευ τρώγειν αθηναϊκό σου χάρτη.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Το πρωτοκλασάτο ψάρι των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα αντίστοιχης ποιοτικής εμβέλειας θαλασσινά θα έλεγε κάποιος πως ήταν ανέκαθεν attached στο γαστρονομικό DNA μας. Διόλου τυχαία, η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων, καταλήγει συνήθως σε κάποιο εστιατόριο, που πλέει σε πελάγη νοστιμιάς.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Ακριβώς τέτοια μπορούν να είναι μέρη παραδοσιακά δίπλα ή κοντά στο κύμα, ψαροταβέρνες και twisted μεζεδοπωλεία, old school ρεστοράν αλλά και κλασάτα σποτ, σε γειτονιές-φαβορί ή σε πιο outsider περιοχές της πόλης, σε εξοχές βορείων και νοτίων προαστίων.

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Eστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής

Με κοινή συνιστώσα όμως την αγάπη για τους θησαυρούς του αφρού και του βυθού, τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και την άψογη αξιοποίηση αυτών, σε κλασικές αλλά και out of the box συνταγές.

Δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.