"Στις 5 Γύρες": Το βολιώτικο τσιπουράδικο α λα αθηναϊκά

Ένα άνετο και χαλαρό στέκι στην Αγία Παρασκευή τοποθετεί την κουλτούρα του τσίπουρου στο επίκεντρο και παίζει με νόστιμη θαλασσινή κουζίνα.

Το τσιπουράδικο Στις 5 Γύρες στην Αγία Παρασκευή

Η επιτυχημένη ομάδα πίσω από τα δημοφιλή εστιατόρια "Τα Ρωμανάκια" και "Figo Pasta-bar" αποφάσισε να επενδύσει σοβαρά στο τρίπτυχο χαλαρή διάθεση/θαλασσινοί μεζέδες/τσίπουρο και αποτέλεσμα αυτού είναι το ολόφρεσκο "Στις 5 Γύρες" που έκανε ντεμπούτο στην Αγία Παρασκευή πριν από περίπου έναν μήνα.

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο με νησιωτικές αναφορές αλλά και στοιχεία από το Πήλιο, η τελετουργία του μοιράσματος γύρω από το εθνικό μας απόσταγμα επιτυγχάνεται με γευστική προσήλωση και value for money λογική. 

Στις "5 Γύρες" αγαπούν πολύ το ψάρι και τα θαλασσινά, γι’ αυτό και το μενού είναι επικεντρωμένο σε όσα προέρχονται από τον αφρό και το βυθό. Είτε επιλέξεις να το αφήσεις στην κουζίνα (καθώς σε κάθε γύρα με τσίπουρο καταφθάνουν 3 τυχαία πιάτα από την κουζίνα - στις 4 γύρες μάλιστα, ακολουθεί η κερασμένη πέμπτη), είτε το πάρεις πάνω σου επιλέγοντας από την περιεκτική κάρτα, θα αποζημιωθείς. 

Στις 5 Γύρες 1

Η ομώνυμη με το εστιατόριο αλοιφή με λιαστή ντομάτα και καπνιστό ψαράκι, οι ψαροκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, το μαύρο ριζότο με σουπιά και φρέσκα μυρωδικά είναι μόνο κάποια από τα highlights εδώ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής, στις "5 Γύρες" θα ακούσεις και ζωντανή μουσική.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.