Τι θα δούμε στο τετραήμερο του Gastronomy Lab στο πλαίσιο της HORECA 2024

Ένα πλούσιο line-up αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για τους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Gastronomy Lab HORECA 2024

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας γαστρονομίας έρχονται στο Gastronomy Lab, που θα πραγματοποιηθεί από 9 -12 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της HORECA 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για τους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Το γαστρονομικό stage - Gastronomy Lab διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Gastronomy Essentials, έχει κατ' εξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο stage, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Hall 4 της HORECA, θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι τελευταίες γαστρονομικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και οι πλέον σύγχρονες τεχνικές στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το νέο πρόγραμμα του φετινού Gastronomy Lab θα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων, workshops και δειγμάτων γεύσης, που θα αναδείξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των συμμετεχόντων chefs. Θα αναδείξουν καινοτόμες ιδέες και θα αποτελέσουν μοναδική πηγή έμπνευσης για chefs, F&B managers και επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης.

Στη σκηνή του Gastronomy Lab, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να δει από κοντά σε δράση κορυφαίους Έλληνες και ξένους chefs, που θα μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους. Nα παρακολουθήσει παρουσιάσεις, πάνελ και live cooking shows με φουτουριστική και φιλική προς το περιβάλλον θεματολογία, όπως: "Τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, η επιτομή στη σύγχρονη παρουσίαση στο εστιατόριο", "Η γεύση του μέλλοντος & Zero Waste Cocktails", "Vegetarian Fine Dining Experience", "Sweet Finale Symphony / Lactose Free", "Vegan Παγωτά", "Αγιορείτικη κουζίνα, η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας", "Ζωή χωρίς γλουτένη..".

Πρόγραμμα Gastronomy Lab 2024

Παρασκευή 9/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Cooking Show: Ο κόσμος του άρτου, παρουσίαση άρτων & αρτοσκευασμάτων από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό IBA Cup Bakers Munich Oct. ’23 - Bakery Chefs: Χάρης Παπαλίτσας & Δημήτρης Φραγκογιάννης
12.15-1.15 μ.μ.: Ρίζες - Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
1.30-2.30 μ.μ.: Naturality, Eco-Responsible Food, 0 Waste - Chef: Julian Mercier, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ecole Ducasse
2.45-3.45 μ.μ.: Από τη Φάρμα στο Πιάτο - Chef: Παναγιώτης Γιακαλής
4-5 μ.μ.: Κερκυραϊκή Γαστρονομία από το παρελθόν στο παρόν - Chef: Αριστοτέλης Μέγκουλας

Σάββατο 10/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, η επιτομή στη σύγχρονη παρουσίαση στο εστιατόριο - Chef: Δημήτρης Κονταράτος
12.15-1.15 μ.μ.: Η δημιουργική εξέλιξη της παράδοσης, δυο εναλλακτικοί δρόμοι - Pastry Chef: Ricard Martinez
1.30-2.30 μ.μ.: Ο δρόμος των μπαχαρικών - Chefs: Hisanobu Shigeta και Imtineria Aier, Ducasse Conseil
2.45-3.45 μ.μ.: Η γεύση του μέλλοντος & Zero Waste Cocktails - Chef: Δημήτρης Κατριβέσης
4-5 μ.μ.: Vegetarian Fine Dining Experience - Chef: Παύλος Κυριάκης
5.15-6.15 μ.μ.: Sweet Finale Symphony / Lactose Free - Pastry Chef: Μιχάλης Χατζηκαλημέρης

Κυριακή 11/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Αναφορά στον Ernest Hemingway: Απολαμβάνοντας ένα bloody mary με πιρούνι αντί για καλαμάκι & θαλασσινά ημέρας με μια ασιατική νότα - Chef: Jerome Cointre, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ecole Ritz Escoffier, Ritz Paris Hotel
12.15-1.15 μ.μ.: Η εξέλιξη της ψαροφαγίας - Chef: Μιχάλης Μάρθας
1.30-2.30 μ.μ.: Τα μαγειρευτά, η μαγεία της ελληνικής κουζίνας - Chef: Σωτήρης Ευαγγέλου
2.45-3.45 μ.μ.: Ομιλία Panel: Ο δρόμος προς τα αστέρια Michelin - Ομιλητές: Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, Θάνος Φέσκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Τάσος Μαντής, Παύλος Κυριάκης
4-5 μ.μ.: Ο πρωταγωνιστής: ελληνικά υλικά στο κέντρο της γεύσης - Chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
5.15-6.15 μ.μ.: Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining, μια κουζίνα που κερδίζει παγκόσμια έδαφος ολοταχώς - Chef: Ιωσήφ Συκιανάκης

Δευτέρα 12/2

11 π.μ.-12 μ.μ.: Vegan Παγωτά - Pastry Chef: Jordi Puigvert
12.15-1.15 μ.μ.: Τεχνικές & συνταγές για vegetarian & vegan δημιουργίες -  Chef: Δημήτρης Χρονόπουλος
1.30-2.30 μ.μ.: ΤΒΑ - Mof Pastry & Bakery Chef: Frederique Lalos
2.45-3.45 μ.μ.: Αγιορείτικη κουζίνα, η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας - Chef: Δημήτρης Παμπόρης
4-5 μ.μ.: Ζωή χωρίς γλουτένη, η επόμενη μέρα και τα νέα δεδομένα - Pastry Chef: Μαρίνος Κοσμάς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.