"Luma", μία φρέσκια τρατορία στο Παγκράτι

Ένα ολόφρεσκο σποτ που μιλά την ιταλική εμπλουτίζει τον παγκρατιώτικο εστιατορικό χάρτη.

Η νέα τρατορία Luma στο Παγκράτι

Δεν είναι μυστικό πως το αθηναϊκό -και κατ' επέκταση το ελληνικό- κοινό ανέκαθεν λάτρευε κάθε έκφανση της ιταλικής κουζίνας. Βλέπεις, τα οικεία υλικά, η πίτσα και η πάστα, η αλεγρία και η ζεστασιά, το πάθος και η διαφορετικότητα από περιοχή σε περιοχή της γείτονος είναι στοιχεία που μιξάρονται σχεδόν πάντοτε ιδανικά όταν πρόκειται να ερμηνευτεί εστιατορικά η όλη γαστρονομική κουλτούρα που προέρχεται εκ των δυτικών του Ιονίου πελάγους. Διόλου μοιραία, κάθε νέο ιταλοστρεφές σποτ που ανοίγει, τραβά το ενδιαφέρον. Το ίδιο συμβαίνει και με το 'Luma', που μετρά μερικές εβδομάδες παρουσίας στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς και τον αριθμό 2 της οδού Φερεκύδου.

Luma τρατορία Παγκράτι 7

Luma τρατορία Παγκράτι 4

Πίσω από το μέρος που συστήνεται ως εκμοντερνισμένη τρατορία βρίσκεται η ομάδα των πολύ επιτυχημένων 'Aperio', 'White Spoon' και 'Big Spoon', σε Χολαργό (τα δύο πρώτα) και Αγία Παρασκευή, αντίστοιχα.

Σε ένα διατηρητέο κτίριο, 4 όμοια και παράλληλα διαφορετικά δωμάτια αποτελούν τα κομμάτια του αλέγρου και feelgood χωροταξικού παζλ, που περιλαμβάνει ακόμη ένα walk in κελάρι και μία μικρή ταράτσα που ήδη λειτουργεί και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερους πόντους όταν ο καιρός το επιτρέψει.

Luma τρατορία Παγκράτι 13

Στα της γεύσης γενόμενα, ο executive chef Κώστας Καρακώστας είναι εκείνος που επιμελείται ένα μενού ευερμήνευτο (τις επιλογές του οποίο φέρει εις πέρας ο σεφ Γιάννης Νιτσόλας), όπου κλασικά ιταλιάνικα πιάτα υπόκεινται σε ορθά twists.

Επίκεντρο, φυσικά, είναι το δίπολο pizza-pasta (όπως μαρτυρούν άλλωστε και τα αντίστοιχα stations εντός του εστιατορίου για την παρασκευή τους), δίχως αυτό να σημαίνει πως το 'Luma' δεν επενδύει σημαντικά στα antipasti ή τα κυρίως.

Luma τρατορία Παγκράτι 8

Το καλαμάρι μαζί με καπνιστή πανσέτα, spicy σάλτσα και πεκορίνο σε κρέμα, τα πάκερι καρμπονάρα, η costoletta α λα Μιλανέζε ή το μαριναρισμένο με λεμόνι λαβράκι είναι μεταξύ των προτάσεων που επιβεβαιώνουν το τελευταίο.

Διαβάστε Επίσης

Μία μοιρασμένη σε ελληνικό και ξένο αμπελώνα οινική λίστα (διαμορφωμένη από τον Γιώργο Παππά), μαζί με μία γκάμα από cocktails και μπύρες πλαισιώνουν τα πιάτα.


Info

Φερεκύδου 2, Παγκράτι

Τηλ. 210 7524092

Ανοιχτά καθημερινά από τις 15.00, Σαβ. από τις 14.00, Κυρ. από 13.00 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.