"Tartufo Cucina Ιtaliana": Το νέο ιταλικό εστιατόριο του Ψυρρή έρχεται με δυνατές συστάσεις

Ένας καινούργιος προορισμός για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας μόλις δημιουργήθηκε στου Ψυρρή.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Περπατώντας στην Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή νιώθεις ότι είσαι κάπου μακριά, παρόλο που είναι ο δρόμος διαγώνια απέναντι από το μετρό Μοναστηράκι και διασταυρώνεται με την οδό Ερμού. Εδώ οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί και το χρώμα παραδοσιακό, με τον Θανάση που έχει το πάρκινγκ από τον πατέρα του στο ίδιο πόστο από το 1970, το μανάβικο της γωνίας να μετρά πολλά χρόνια και το καρέκλαδικο στο τέλος του δρόμου που μετράει 2 γενιές τώρα.

Στον αριθμό 9 βρίσκεται πλέον το "Tartufo Cucina Ιtaliana", στεγασμένο σε ένα Αρ Ντεκό οίκημα που λειτουργεί ως boutique hotel και το έχει σαν reception του. Οι γραμμές είναι απλές και λιτές, σε ένα χώρο σχεδόν 500 τ.μ., που απλώνεται σε δύο επίπεδα και διαθέτει δύο εισόδους, καθώς το κτίριο βλέπει επίσης στην οδό Πιττακή 8. Έτσι λοιπόν από το πρωί σερβίρει πρωινά στους ενοίκους του ξενοδοχείου αλλά και υποδέχεται όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν φοκάτσιες γεμισμένες με κάθε λογής ιταλικά αλλαντικά και τυριά, λαχταριστά κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού και φυστίκι, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και αλά καρτ επιλογές, όπως αυγά ποσέ με σολομό και άλλα πολλά.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Καθώς η μέρα συνεχίζεται, σειρά έχει το μεσημεριανό με επιλογές από δημοφιλή ιταλικά πιάτα που όλοι αγαπάμε. Με το που κάθεσαι στο τραπέζι, καταφτάνουν τραγανά chiccetti (όπως ονομάζονται τα tapas της Κεντρικής Ιταλίας) που προσφέρονται σαν καλωσορίσμα, ενώ μπορείς να τα παραγγείλεις ξεχωριστά και όλη την ημέρα για να συνοδεύσεις τα aperitivo ή το κρασί σου με τιμή τεμαχίου από € 1,70 έως 2,50, ιδανικά στη μεγάλη μπάρα όπου παρασκευάζονται μπροστά σου υπό τους ήχους γνωστών DJ και ραδιοφωνικών παραγωγών. Εξάλλου εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας, εκτός από τα αδέλφια Τάσο και Δήμο του ομίλου School pizza bar που μετρούν 12 χρόνια παρουσίας με ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συναντάμε ακόμα τον σεφ Pino Saccheri που ήταν ο άνθρωπος πίσω από το "Πρυτανείο" και τον executive chef του ομίλου Αλέξανδρο Λαζούλη, με αστείρευτη ενέργεια αλλά και διάθεση να προσφέρει πάντα κάτι καινούργιο. Αυτή η μείξη στην κουζίνα δίνει πιάτα όπως το εμβληματικό μοσχαρίσιο μεδούλι με σεβίτσε γαρίδας, το vitello tonnato σε λαχταριστή εκδοχή και πίτσα που βαδίζει σε ναπολιτάνικα μονοπάτια με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης που ζηλεύει κάθε γνήσιος Ιταλός.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Στα κυρίως πιάτα κυριαρχούν τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται αποκλειστικά από τον σεφ Pino, με πρώτα και καλύτερα τα ραβιόλι με φρέσκια τρούφα, αλλά και προτάσεις με κρέας όπως το ιταλικό "κοντοσούβλι", με μπούτι αρνιού, φασκόμηλο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Στα γλυκά ξεχωρίζει το ιταλικό Tartufo σε σφαίρα σοκολάτας με μους σοκολάτας και κρέμ ανγκλέζ, όπως και το τιραμισού με εσπρέσο που βυθίζεται μέσα σε μια σοκολατένια φωλιά και κρέμα από μασκαρπόνε που δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Στα highlights του ολοκαίνουργιου μαγαζιού βρίσκεται βεβαίως και η προσεγμένη λίστα cocktails που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.

"Tartufo Cucina Ιtaliana", Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή, 2103315458, Instagram @tartufo.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.