Κτήμα Χατζημιχάλη: Ώρα για χριστουγεννιάτικη πρόποση!

Κτήμα Χατζημιχάλη

Ένα καλό κρασί αιχμαλωτίζει την ουσία των Χριστουγέννων, έτσι το στοίχημα κάθε χρόνο είναι η επιλογή εκείνων που θα ευχαριστήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους μας. Αναζητώντας κρασιά που εμπιστευόμαστε κι είναι δοκιμασμένα στο χρόνο, θα μας έρθει στο μυαλό η κλασική φράση των μεγαλύτερων στις ιδιαίτερες περιστάσεις: "Να ανοίξουμε ένα Χατζημιχάλη". Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως το Κτήμα Χατζημιχάλη παραμένει σταθερή αξία από το 1973, όταν ο Δημήτρης Χατζημιχάλης αγόρασε τα πρώτα ενενήντα στρέμματα στην Κοιλάδα Αταλάντης, ξεκινώντας το δικό του οινοποιείο, παράλληλα με την εκτροφή γαλοπούλας προκειμένου να διαχειριστεί τα λειτουργικά έξοδα τα πρώτα χρόνια, μέχρι να μπορέσει να αποδώσει η επένδυση στο οινοποιείο.

Κτήμα Χατζημιχάλη

Ο ιδρυτής πέρασε την αγάπη του για το κρασί στους δυο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, και σήμερα οι τρεις μαζί συνεχίζουν να μας προσφέρουν εκλεκτούς οίνους με έμβλημα τη γαλοπούλα, με μια γκάμα είκοσι εννιά ετικετών, που θα συνοδεύσουν όλες τις λιχουδιές του καλοστρωμένου γιορτινού τραπεζιού.

hatzimichalis.com, #domainehatzimichalis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"