"Young dining" από την Ana Roš στο "Jaz"

Μετά το «Ana in Slon», το pop up εστιατόριο στην καρδιά της Λιουμπλιάνας, η σεφ-ιδιοκτήτρια του τριάστερου «Hiša Franko» επιστρέφει με το «Jaz».

JAZ restaurant Σλοβενία

Δεν πρόκειται για μπιστρό ή fine dining restaurant, αλλά για ένα εστιατόριο "young dining" –ο νεολογισμός ανήκει στη Roš– με υψηλής ποιότητας φαγητό, καρυκευμένο με δημιουργικές γευστικές νότες και νεανικό πνεύμα. Έχει ανοιχτή κουζίνα και εποχικά πιάτα για τη μέση, η λίστα κρασιών έχει βιοδυναμικές αλλά και κλασικές επιλογές, ενώ τα κοκτέιλ και τις kombucha επιμελείται η beverage manager του "Hiša Franko", Anja Skrbinek.

Διαβάστε Επίσης

Jaz

Jaz

Όσον αφορά το όνομα του εστιατορίου, το "Jaz", έχει πολλές ερμηνείες: στα σλοβενικά σημαίνει "εγώ", στα αγγλικά είναι "ο φέρων τον θησαυρό", στα αραβικά μεταφράζεται ως ανεξάρτητο, φιλόδοξο, δημιουργικό και λίγο εγωκεντρικό άτομο. "Όλα αυτά είναι ακριβώς "εγώ”", λέει στο "α" η Roš, ευτυχής για το νέο αυτό βήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.